Socialistische Partij

Van Velzen bezoekt uiterwaarden Meinerswijk

15-08-2006 * Vandaag bracht SP-Kamerlid Krista van Velzen op uitnodiging van Staatsbosbeheer een bezoek aan het uiterwaardengebied Meinerswijk om de toekomst van het natuurgebied bij Arnhem te bespreken. Samen met twee medewerkers van Staatsbosbeheer fietste ze door de omgeving.

Doordat de rivieren meer ruimte moeten krijgen in Nederland worden overal gebieden aangewezen waar het water naar toe kan in geval van overstromingen. In deze uiterwaarden kun je dus niet bouwen, wat kansen biedt voor natuur en natuurlijk veel vogels.

Uiterwaard Meinerswijk ligt aan de overkant van de Rijn bij Arnhem. Zo dicht bij de stad komen veel inrichtingsvragen aan de orde, want er is vraag naar natuur bij de stad, versterking van de stad, recreatie en ruimte voor de rivier. In deze uiterwaard zijn echter ook plannen om woningen te bouwen. Om dit mogelijk te maken wordt gedacht aan woningen op palen of het `omleiden' van het water.

Van Velzen: "Helaas is het maar al te vaak zo dat er eerst aan de woningen gedacht wordt en dat de natuur op de tweede plaats komt. Toch is mij gebleken dat Staatsbosbeheer best bereid is om te praten over oplossingen. Ik hoop dat de bewoners van Arnhem in de toekomst ook nog van dit mooie gebied kunnen genieten."