Vestia informeert buurt over wietplantages

Vestia den haag zuid-oost

Vestia Den Haag Zuid-Oost neemt het convenant dat zij ondertekend heeft met politie Haaglanden en de gemeente Den Haag, m.b.t. het samen bestrijden en oprollen van wietplantages, serieus. Vestia wil hiermee duidelijk maken dat zij een wietplantage in een Vestia-woning niet tolereert en ervoor wil zorgen dat het leuk en veilig wonen is in Den Haag.

Vestia en Politie
Het oprollen van een wietplantage veroorzaakt veel commotie in een portiek of straat. Omwonenden weten niet altijd wat er aan de hand is en zitten met vragen. Om deze reden stuurt Vestia vanaf nu standaard, na zo n oprol, de omwonenden een brief. Daarin staat wat er gebeurd is en hoe de politie en Vestia dit nu verder oppakken. Vestia hoopt hiermee de rust in de wijk de bewaren of terug te laten keren. Een andere reden van de brief is de mensen bewust maken dat dit soort praktijken plaatsvinden. In deze brief geven wij o.a. puntsgewijs aan hoe men een wietplantage kan herkennen.

Uitzetting
Zodra een wietplantage is opgerold, verzoekt Vestia de huurder dringend de huur op te zeggen. Hier komt het convenant goed van pas. Op diverse gronden kan de huurder gesommeerd worden; vanuit de corporatie op grond van overlast en gevaar voor de omgeving, vanuit de politie op grond van illegale praktijken.

Brandgevaar
Het onderhouden van een wietplantage is niet alleen illegaal, het is ook gevaarlijk. De plantjes moeten onder een constante warme temperatuur groeien. Veelal wordt de stroom die daarvoor nodig is illegaal en ondeugdelijk afgetapt. Dit houdt in dat er een grote kans is op kortsluiting en brandgevaar. Niet alleen de wietplantagewoning is daarmee in gevaar; alle aangrenzende woningen kunnen daarvan de dupe zijn.

Over Vestia
Vestia Den Haag Zuid-Oost is een van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 77.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken. www.vestia.nl.
---

Noot voor de redactie,