Gemeente Bergen


Persbericht

Wonen Maasduinen
Stg. dorpsservicecentrum Wellerlooi Gemeente Bergen

Datum 26 juli 2006
Plaats Wellerlooi

Dorpsservicecentrum Wellerlooi opent deuren

Dinsdag 15 augustus is het zover: dorpsservicecentrum Het Centrum in Wellerlooi opent de deuren. De nieuwe exploitant, familie Bartels uit Wellerlooi, heeft woensdag 26 juli de beheersovereenkomst met woningstichting Wonen Maasduinen, Stichting dorpsservicecentrum Wellerlooi en de gemeente Bergen getekend. De exploitant is inmiddels in het bezit van de noodzakelijke vergunningen. De officiële opening van het dorpsservicecentrum vindt in september plaats.

Met de ondertekening van de beheersovereenkomst komt een einde aan een periode van onzekerheid. De eerder beoogde exploitanten bleken niet in aanmerking te kunnen komen voor de exploitatievergunning. Wonen Maasduinen moest samen met Stichting dorpsservicecentrum Wellerlooi op zoek naar een nieuwe exploitant. Er waren meerdere kandidaten; naast de vraag of de kandidaten voldeden aan de vergunningseisen was ook hun visie op de doelstellingen van het dorpsservicecentrum belangrijk. Na zorgvuldig overleg tussen de betrokken partijen is uiteindelijk overeenstemming bereikt met de familie Bartels.

Ontmoeten, winkelen en informeren
Ontmoeten, winkelen en informeren vormen de basis van het dorpsservicecentrum. De afgelopen maanden is het voormalige café 't Centrum verbouwd tot dorpsservicecentrum Het Centrum. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud, voor inwoners en toeristen. Het voldoet aan allerlei behoeften in de gemeenschap en is daarmee een basisvoorziening voor het behoud van de leefbaarheid in Wellerlooi.

Samenwerking
De realisatie van het dorpsservicecentrum was onmogelijk zonder samenwerking en investeringen van diverse partijen. De inwoners van Wellerlooi, de gemeente Bergen, Synthese en Wonen Maasduinen hebben samen overleg gevoerd over de plannen en de uitwerking ervan. Financiële bijdragen van de provincie Limburg, het Europese subsidieprogramma Leader+, Wonen Maasduinen en de gemeente Bergen hebben de realisatie van dorpsservicecentrum Het Centrum mogelijk gemaakt.




Gemeente Bergen