Gemeente Den Helder

27-07-2006 Tijdelijke afsluiting deel binnenstad
Op dinsdag 15 en woensdag 16 augustus komt de ENECO Tour naar Den Helder. Deze wielerronde, voorheen de ronde van Nederland en België, start in onze stad. Een prachtig evenement met een internationale uitstraling! Met de komst van een dergelijk evenement gaat ook veel werk gepaard. Zo wordt tijdens de proloog op woensdag 16 augustus een deel van de binnenstad geheel afgesloten voor al het verkeer.

Veilig kijken
Dinsdag 15 augustus is de ploegenpresentatie, woensdag de 16e begint voor de wielrenners het echte werk met het rijden van de proloog. Natuurlijk is het belangrijk dat zij veilig moeten kunnen fietsen over het parcours. Maar ook moet het publiek rondom het parcours veilig kunnen kijken naar de wielrenners. Daarom is op woensdag 16 augustus een deel van de binnenstad afgezet met dranghekken. Dit voor de veiligheid van de wielrenners en van het publiek.

Woningen niet bereikbaar met de auto
De huizen en winkels die langs het parcours staan, zijn die dag niet bereikbaar voor het verkeer. Daarnaast kan er langs het parcours ook niet geparkeerd worden. Wij verwachten tijdens de proloog veel publiek en vragen daarom iedereen zijn of haar auto die dag tussen 06.00 en 18.00 uur niet langs de route, maar ergens anders te parkeren. Om problemen zoveel mogelijk te voorkomen hebben wij die dag vanaf 06.00 uur in een deel van de binnenstad rondom het parcours een wegsleepregeling ingesteld. Bewoners langs de route hebben wij met een brief geïnformeerd over de afsluiting. Op de bijgesloten kaart staat de route aangegeven en is te zien om welke straten of delen van straten het gaat. Voor de winkels aan het parcours betekent de afsluiting dat die dag praktisch niet geladen en gelost kan worden. Ook de betrokken winkeliers hebben hierover informatie gekregen.

Afgesloten straten
De route gaat door de volgende straten: Bernhardplein, Polderweg, Prins Hendriklaan, Kanaalweg, Dorus Rijkersstraat, Schapendijkje, Kaaphoofd, Zeepromenade, Dijkweg, Kanaalweg, Weststraat, Oude Rijkswerf Willemsoord. De wielrenners worden tijdens hun rit begeleid door een motoragent, een ploegleiderswagen en een jurywagen. Na de finish op de Oude Rijkswerf gaan zij via de Weststraat, Beatrixstraat en Julianaplein weer terug naar het Bernhardplein. Ook deze straten zijn op woensdag 16 augustus afgesloten voor al het verkeer.

Informatie
Wilt u meer informatie over de ENECO Tour, kijk dan op www.wielerstaddenhelder.nl of www.enecotour.com.