Ingezonden persbericht


Gemeentepagina Heerde Week 33, 15 augustus 2006

Nieuwe telefoonnummers gemeentelijke afdelingen

U wilt informatie van een gemeentelijke afdeling maar u weet het doorkiesnummer niet? Belt u dan met het centrale nummer van de gemeente Heerde: 0578 - 699494. De receptioniste verbindt u door met degene die u wilt spreken.

Sinds de gemeente een nieuwe telefooncentrale heeft, zijn de doorkiesnummers zoals ze bijvoorbeeld nog in de gemeentegids staan, gewijzigd. In september krijgt u een nieuwe gemeentegids in de bus met nieuwe doorkiesnummers.

Veessen en Vorchten geïnformeerd over hoogwatergeul

In de dorpen Vorchten en Veessen vinden eind deze maand bijeenkomsten plaats waarin de gemeente de bewoners informeert over de huidige ontwikkelingen rondom de hoogwatergeul. Bovendien krijgen de aanwezigen de kans om hun ideeën rondom de zeer waarschijnlijke aanleg van de geul naar voren te brengen. De gemeente Heerde heeft deze ideeën nodig om de belangen van de betrokkenen zo goed mogelijk te behartigen wanneer de plannen rondom de hoogwatergeul verder worden ingevuld. In juli is zo'n avond al gehouden in Wapenveld.

De bijeenkomst in Vorchten vindt plaats op dinsdag 29 augustus in het zaaltje naast de kerk. De bijeenkomst in Veessen is op woensdag 30 augustus in de Boerbrink. Beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen aan:


- het gedeeltelijk vergroten en verbouwen van de woning op het perceel Bonenburgerlaan 39/3 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok wordt overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 16 augustus 2006 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het gedeeltelijk vernieuwen van de woonkamer op het perceel Revelingseweg 42 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok en de maximaal toegestane inhoud van de woning worden overschreden.


- het gedeeltelijk vergroten van een badkamer op het perceel Patrijsweg 35 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de maximaal toegestane goothoogte van 5 meter wordt overschreden.


- het vergroten van het woonhuis op het perceel Heideweg 14 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de bebouwingsgrenzen, de maximaal toegestane oppervlakte en de maximaal toegestane inhoud van een woonhuis worden overschreden.

De betreffende bouwplannen liggen met ingang van woensdag 16 augustus 2006 gedurende twee weken (tot 30 augustus 2006 ) op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 2 augustus 2006 tot 9 augustus 2006 de volgende bouwaanvraag heeft ontvangen:

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het geheel plaatsen van een brandweerkazerne op het perceel hoek Rhijnsburglaan-Zuppeldseweg (ongen.) te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Heideweg 1 te Heerde Verzonden: 2 augustus 2006

- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Blekersweg 7 te Heerde Verzonden: 3 augustus 2006

reguliere bouwvergunning voor:

- het geheel vernieuwen van het woonhuis op het perceel Vosbergerweg 48 te Heerde Verzonden: 3 augustus 2006

- het geheel oprichten van een berging op het perceel Zwolseweg 28 te Heerde
- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel De Sikkel 14 te Heerde Verzonden: 4 augustus 2006

Ingekomen aanvraag sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 2 augustus 2006 tot 9 augustus 2006 de volgende aanvraag om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het verwijderen van dakplaten van een jongveestal op het perceel Veesser Enkweg 47 te Veessen

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur

Verleende sloopvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunningen heeft verleend:


- voor het slopen van een woonhuis/boerderij inclusief alle bijgebouwen op het perceel Mussenkampseweg 30 te Heerde Verzonden: 3 augustus 2006

- voor het slopen van een aanbouw op het perceel Kanaaldijk 87 te Wapenveld Verzonden: 4 augustus 2006

Openbare welstandsvergadering

Vrijdag 1 september is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 12.30 uur.

De welstandsvergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden doorgaans elke donderdagmiddag in de even weken plaats. Op donderdag 17 augustus vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties).

De agenda's (met daarin de te behandelen bouwplannen) liggen vanaf woensdag 30 augustus voor de ene vergadering en vanaf dinsdag 15 augustus voor de andere vergadering ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn, dan horen wij dit graag van u. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Parkeerverbod gedeelte Kwartelweg Wapenveld

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is een verkeersbesluit te nemen. Het betreft een besluit tot het instellen van een parkeerverbod aan de zuidzijde van de Kwartelweg tussen de Groteweg en de oude ingang van de begraafplaats. Tevens zal met behulp van fysieke maatregelen het parkeren in de berm onmogelijk gemaakt worden.

Het conceptverkeersbesluit ligt met ingang van woensdag 16 augustus 2006 voor een periode van vier weken voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW. Gedurende deze periode kan een ieder zijn of haar zienswijze kenbaar maken. Dit kan schriftelijk via postbus 175, 8180 AD Heerde of bij de heer M.A. Bootsma van de afdeling Openbare Werken, tel. 0578 - 699534 of m.bootsma@heerde.nl.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Op 23 augustus kan bij de Horsthoekschool aan de Oenerweg in Heerde oud papier worden ingeleverd. Tussen 18.30 en 19.00 uur is er hulp bij het lossen.

In Veessen en Vorchten wordt op 26 augustus oud papier opgehaald door o.b.s. De Heemde.

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.

Marten Venema
communicatieadviseur
gemeente Heerde
0578 699493


---- --