Opsporing Verzocht

Maandag 14 augustus 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 15 augustus 2006 (20.30 uur)
Schietpartij in Rotterdam
Relschoppers in Amsterdam
Diefstal pinpassen in Gouda
Lastigvallen vrouw in Rotterdam
Beroving bejaarde vrouw in Rotterdam
Onbekende dode man in Reuver
Overval op juwelier in Rotterdam
Resultaten uitzending 11 juli en eventueel opgeloste zaken

Gezocht zaken

Amsterdam: Relschoppers

Gouda: Diefstal pinpas
Dinsdag 20 december 2005 hebben twee gebrekkig Engels sprekende vrouwen in Gouda de bankpas van een 69-jarige dame gestolen. Met deze pas wordt daarna diverse malen geld opgenomen. Eén van de vrouwen is in maart van dit jaar weer betrokken geweest bij een soortgelijke pinfraude, ook in Gouda. Dit keer was de vrouw in gezelschap van een man.

Reuver: Onbekende dode man
Zondagmiddag 16 juli werd in het Limburgse Reuver het levenloze lichaam van een tot nu toe onbekende man aangetroffen. Diverse opsporingsberichten in Duitsland en Limburg hebben tot nu toe niet geleid tot een herkenning van de aangetroffen man. De politie is op zoek naar mensen die deze man herkennen en/of kennen.

Na het winnen van de KNVB-beker op zondag 7 mei 2006, werden de Ajax spelers maandagavond 8 mei gehuldigd op het Leidseplein in Amsterdam. Hierbij braken, tussen de supporters onderling, rellen uit. Dinsdag 4 en dinsdag 11 juli liet Opsporing Verzocht in totaal al 26 verdachten zien. Hier is zo goed op gereageerd dat wij opnieuw een serie relschoppers tonen.

Rotterdam: Beroving 88-jarige vrouw Rotterdam: Overval juwelier Dinsdag 30 mei bellen twee vrouwen aan bij een verzorgingshuis in Rotterdam. Nadat de huismeester heeft opengedaan vervolgen de vrouwen hun weg naar de 7de etage. Daar bellen ze uiteindelijk aan bij een 88-jarige vrouw. De beide vrouwen overhandigen de bejaarde dame een bos bloemen die van de pastoor zouden zijn omdat de vrouw net uit het ziekenhuis is. Nadat de bloemen in het water zijn gezet, zeggen de vrouwen een briefje uit hun auto te gaan halen waarop de bejaarde dame de pastoor kan bedanken. Maar de vrouwen keren niet meer terug. Even later, als de bejaarde dame boodschappen wil gaan doen, blijkt er geld en een postbankpas gestolen te zijn.

Woensdag 7 juni bekijkt een man de etalage van een juwelier in Rotterdam. Uiteindelijk belt de man aan en wordt binnengelaten. Hij toont belangstelling voor een ring die hij in de etalage heeft gezien, maar trekt uiteindelijk een vuurwapen, waarmee hij de eigenaar bedreigt. Na de overval gaat de dader er vandoor, achtervolgd door het slachtoffer en zijn hond. Bij een drukke straat springt de dader achterop een fiets en verdwijnt uit zicht.

Rotterdam: Lastigvallen jonge vrouw
Rotterdam: Schietpartij
Zondag 18 juni staat een 25-jarige vrouw te wachten op een metro in Rotterdam. Er komen drie nog jonge jongens bij haar staan Eén van hen wordt zelfs erg handtastelijk en pakt de vrouw bij haar billen. In de metro denkt de vrouw even van de jongen af te zijn, door naast een andere vrouw te gaan zitten, maar een paar haltes later duikt hij weer op. Op het moment dat de vrouw de metro wil verlaten, maakt de jongen het helemaal bont. Hij drukt de vrouw hardhandig tegen de muur en kust haar. Daarna gaat hij weg.

Zaterdag 29 juli barst Rotterdam uit zijn voegen vanwege het zomercarnaval. Vier vrienden uit Zeeland besluiten de drukte van de stad op te zoeken in het uitgaanscentrum bij de Delftse Straat en hebben afgesproken met twee meisjes. Rond 04.10 uur 's nachts besluit de groep weer richting Zeeland te gaan. Op weg naar de auto besluiten twee van hen nog even een loempia te halen op het Hofplein als er een schot klinkt. Al snel blijkt dat één van de vrienden door een kogel is geraakt.