Politieberichten stad Utrecht, 08.55 uur

Utrecht, 15-08-2006

Straatroof

UTRECHT - Maandagmiddag vond op de Bladvlinder een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Tijdens de surveillance zagen agenten een scooter met twee jongens erop in de omgeving van de Melissekade rijden. De agenten vertrouwden de jongens niet en hadden het vermoedde dat zij op pad waren om ergens een slag te slaan. Op een gegeven moment raakten de agenten de scooter uit het oog maar zagen de jongens ter hoogte van de Bladvlinder weer rijden. Bij het zien van de politie reden de jongens hard weg. Op dat moment kwam een voertuig toeterend in de richting van de agenten rijden. Het betrof een vrouw die net beroofd was.

Twee jongens op een scooter hadden het raam van haar auto ingeslagen en haar tas van de voorstoel meegenomen. De politie heeft het sterke vermoeden dat de eerder geziene jongens op de scooter verantwoordelijk zijn voor de beroving. Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten meer op. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de Seinedreef heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden die zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten.

Omstreeks 15.35 uur zag personeel van de winkel aan de Seinedreef een man met een aantal goederen de kassa passeren. De man rekende de spullen niet af en wilde de winkel verlaten. Het personeel greep in en hield hem aan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de 30-jarige dief aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT - Op de Talmalaan en de Draaiweg heeft de politie maandagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Het verkeer dat de stad in reed werd op snelheid gecontroleerd. Voor 11 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 75 km/u. Andere bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, niet-handsfree bellen en onverzekerd rijden.