Eerste casting- en modellenbureau voor Hindoestanen

EINDHOVEN, 20060815 -- Mediabedrijf Sanoja® Networks lanceert vandaag, 12 augustus 2006 officieel Sanoja® Casting op de website sanojacasting.nl, de eerste (online) casting- en modellenbureau voor Hindoestanen in Nederland. Het speelt in op de groeiende vraag naar het unieke, karakteristieke, magische en indrukwekkende talent in en van de Indiase diaspora in Nederland.


Ook met de opkomst van Bollywood, de Indiase filmindustrie in Nederland streeft Sanoja® Casting er naar een platform te creëren waar vraag en aanbod op een overzichtelijke, vruchtbare en professionele wijze bijeen komen. Het is een onafhankelijke partij die een brug creëert tussen de nieuwe Hindoestaanse generatie en de (inter)-nationale media.

Sanoja® Casting bemiddeld tussen talenten of talent in wording en cliënten op gebieden als modellenwerk, zang- en dans, (kind)-acteerwerk, figuratie en treedt op als boekingsagency voor artiesten en (beginnende)muzikanten van Hindoestaanse en/ of Indiase afkomst. Het creëert met haar idealistische visie op een eenvoudige wijze unieke kansen voor jong en oud en positioneert zich in binnen- en buitenland.

Hindoestanen of Hindostanen zijn een bevolkingsgroep in Nederland en Suriname van Zuid-Aziatische afkomst. De Hindoestanen kwamen sinds 1873 vanuit Zuid-Azië naar Suriname. Na de Surinaamse onafhankelijkheid vertrokken vele Hindoestanen naar Nederland. Het woord Hindoestaan betekent in het Perzisch een bewoner van (Noord)-India. Hind is in het Perzisch India; "Stan" betekent in het Perzisch plaats.

Tot 15 september is er de mogelijkheid om kosteloos in te schrijven en aan te melden voor verschillende workshops, trainingen en fotoshoots. Op het moment beschikt Sanoja® Casting over een bescheiden modellenbestand en wil de komende tijd zich dan ook voornamelijk toeleggen op het uitbreiden van een divers bestand dat afgelopen jaar van alle markten thuis is geweest. De ambitie is om begin 2007 alle klanten van dienst te kunnen zijn.



Sanoja Networks