Online gamen met Wireless ADSL2+ modem van TORNADO

SPIJKENISSE, 20060815 -- TORNADO, leverancier van computer-randapparatuur, introduceert vandaag twee nieuwe draadloze ADSL2+ modems met een geïntegreerde 802.11g access point: de Tornado 2440 en Tornado 2441. TORNADO speelt hiermee in op het toenemende gebruik van multimedia toepassingen onder consumenten (zoals online gamen, bellen via het internet, downloaden van grote muziek- en filmbestanden, etc.) gecombineerd met het gemak van draadloos netwerken.


Door de komst van ADSL2+ bieden steeds meer internet service providers maximale bandbreedtes aan tot maar liefst 24 Mbps downstream. Met de Tornado 2440* en 2441** wordt online gamen, bellen over het internet, het uitwisselen van muziek en video's van de ene PC naar de andere PC een koud kunstje. Naast ADSL2+ kunnen de Tornado 2440 en 2441 ook met ADSL en ADSL2 verbindingen werken. De Tornado 2440 en 2441 worden ondersteund door alle ADSL netwerken in Nederland en werken dus met alle bekende Nederlandse internet service providers.


Draadloos netwerk!

Door de geïntegreerde access point voorzien de Tornado 2440 en 2441 tevens in de behoefte van draadloos gemak. Naast 802.11g werken deze modems ook met draadloze 802.11b randapparatuur. Voor ultieme beveiliging van het draadloos netwerk wordt alle data versleuteld met WEP en WPA-PSK2 (opvolger van WPA-PSK met een nog betere encryptie mechanisme). De ingebouwde firewall zorgt bovendien voor extra beveiliging tegen ongewenste gebruikers van buitenaf.


Vast netwerk!

Naast ADSL2+ en draadloos netwerken, is het ook mogelijk om de Tornado 2440 en 2441 te gebruiken om een vast netwerk op te zetten. De Tornado 2440 en 2441 hebben een ingebouwde Ethernet Switch waarmee er maximaal vier PC's op aangesloten kunnen worden. Door de 10/100 Mbps netwerkaansluiting werkt dit netwerk met hoge snelheden.


De consumentenadviesprijs van zowel de Tornado 2440 als de Tornado 2441 bedraagt ¤ 84,49 inclusief BTW (Nederland). Meer informatie over de Tornado 2440 en 2441 is te vinden op www.tornado.nl.


* De Tornado 2440 is geschikt voor ADSL1/2/2+ over PSTN/analoog (ook wel Annex A genoemd).

** De Tornado 2441 is geschikt voor ADSL1/2/2+ over ISDN (ook wel Annex B genoemd).


------------------ einde persbericht ------------------


Over Tornado:

Tornado is de consumentenlijn van Allied Data Technologies, een Nederlands specialist op het gebied van Customer Premises Equipment (CPE) voor de Local Loop (PSTN, ISDN, xDSL) en fabrikant van modems en andere communicatie applicaties, zoals ISDN apparatuur, PC Cards, Remote Access Servers en xDSL toepassingen bvb ADSL en VoDSL producten. Allied Data's eigen Research en Development afdeling kan rekenen op een jarenlange ervaring en heeft een excellente reputatie in de markt voor wat betreft innovatieve en klantspecifieke applicaties. De productlijnen van Allied Data Technologies worden in huis geproduceerd en geassembleerd in haar eigen fabriek in Rayong - Thailand. Met een uitgebreid netwerk van kantoren door heel Europa, Thailand en de VS, is Allied Data Technologies één van de hoofdspelers op de wereldwijde datacom markt. Allied Data Technologies en Tornado zijn geregistreerde merken van Allied Data Technologies bv. Alle overige producten of merken zijn merknamen en geregistreerde merken van de respectievelijke eigenaars. Meer informatie op de website www.tornado.nl of www.allieddata.com.




Ingezonden persbericht