Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (avond 15/08)

BREDA, 15 augustus 2006

Politie arresteert veelpleger

BREDA: De Bredase politie arresteerde dinsdagmiddag 15 augustus een 35-jarige Bredanaar op verdenking van diefstal. De man staat te boek als een zogenaamde veelpleger. De verdachte stal circa twee maanden geleden (09 juni 2006) een fiets uit de etalage van de ANWB winkel aan de Nieuwe Ginnekenstraat.

De verdachte pakte een vouwfiets die in de winkel stond en liep daarmee brutaal de winkel uit, zonder de fiets te betalen. Winkelpersoneel probeerde hem nog aan te houden maar de man sprong op zijn buit en reed er mee weg. Bij het verlaten van de winkel werd het alarm dat op de fiets was aangebracht, geactiveerd. De diefstal werd op camerabeelden vastgelegd door de beveiligingscamera. Op deze beelden werd de verdachte uiteindelijke herkend door politieagenten. Hij is 15 augustus om 16.20 uur aangehouden en in verzekering gesteld.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien keer proces-verbaal tegen hem is opgemaakt, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg werken nauw samen om de maatschappelijke veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor deze veelplegers.

Agenten ontmantelen hennepkwekerij

ETTEN-LEUR: De politie trof dinsdag 15 augustus 2006 in een bedrijfspand aan het Mon Plaisir in Etten-Leur een hennepkwekerij aan. Naar aanleiding van een tip was de politie deze plantage op het spoor gekomen. Agenten stelden vast dat op een bovenverdieping van de loods een kwekerij was ingericht, bestaande uit 84 moederplanten en 2.892 stekken. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. De huurder van de loods, een 47-jarige man uit Etten-Leur is door de politie verhoord en hij heeft daarbij een bekentenis afgelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer