DuPont Titanium Technologies kondigt voor Latijns-Amerika ...

Dupont titanium technologies

DuPont Titanium Technologies kondigt voor Latijns-Amerika een prijsverhoging aan voor Ti-Pure(R) - producten van titaandioxide

WILMINGTON, Delaware, August 15 /PRNewswire/ --

DuPont Titanium Technologies kondigde vandaag een prijsverhoging aan in Latijns-Amerika voor alle DuPont(TM) Ti-Pure(R)-producten van titaandioxide.

Met ingang van 1 september 2006, of wanneer contractueel toegestaan, zullen de prijzen in Latijns-Amerika van alle Ti-Pure(R)-soorten titaandioxide worden verhoogd met US$ 150 per ton. Deze prijsverhoging zal van kracht zijn in Mexico, Midden-Amerika, de Caraïben en Zuid-Amerika.

Deze prijsstijging is een gevolg van marktwerking en grote stijgingen in de kosten van grondstoffen, energie en brandstof en van herinvesteringsbesparingen om aan de toekomstige behoeften van klanten te kunnen voldoen. DuPont Titanium Technologies heeft andere verhogingen aangekondigd voor Noord-Amerika, Europa en Asia Pacific.

DuPont Titanium Technologies is 's werelds grootste producent van titaandioxide en heeft wereldwijd klanten in de coating-, papier- en kunststofindustrie. Deze businessunit van DuPont runt productievestigingen in DeLisle, Miss., New Johnsonville, Tenn., en Edge Moor, Del., in de VS, in Altamira, Mexico en Kuan Yin, Taiwan, die alle gebruikmaken van een productieproces met chloride. Deze businessunit runt daarnaast een vestiging in Uberaba, Brazilië, voor afgewerkt titaandioxide en een mijn in Starke, Fla., VS. De centra voor technische service zijn gevestigd in Uberaba, Brazilië, Mexico City, Mexico, Mechelen, België, Kuan Yin, Taiwan, Ulsan, Zuid-Korea, Sjanghai, China, en Wilmington, Del., in de VS, en bedienen klanten in Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika.

DuPont (NYSE: DD) is een wetenschapsbedrijf. DuPont werd opgericht in 1802 en benut de wetenschap om duurzame oplossingen te creëren die essentieel zijn om het leven van de mens overal ter wereld beter, veiliger en gezonder te maken. DuPont is actief in meer dan 70 landen en heeft voor haar afzetmarkten een uitgebreid aanbod aan vernieuwende producten en diensten voor landbouw, voeding, elektronica, communicatie, veiligheid en bescherming, woninginrichting en bouw, transport en kleding.

Het ovalen logo van DuPont, DuPont(TM), The miracles of science(TM) en Ti-Pure(R) zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van DuPont of haar gelieerde bedrijven.

Contactpersoon: Kimberlie A. Lantz

+1-302-999-2361
kimberlie.a.lantz@usa.dupont.com

Website: www.titanium.dupont.com