3 e persbericht van dinsdag 15 augustus 2006

Eindhoven, 15-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisje gewond bij verkeersongeval

Dinsdagmiddag rond 16.45 uur is op de kruising Rungraaf Grote Berg een 16-jarig meisje uit Waalre gewond geraakt. Een 34-jarige automobilist uit Eindhoven reed weg vanaf een parkeerterrein gelegen aan de Rungraaf. Hij draaide daarbij de Grote Berg op en reed bij groen licht het kruispunt op. Het meisje reed op haar snorfiets over de Grote Berg, komende vanuit de richting Hoogstraat en reed eveneens de kruising op. Vermoedelijk zag zij daarbij een rood verkeerslicht over het hoofd. De automobilist en snorfiets kwamen met elkaar in botsing. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Dinsdag tussen 13.45 en 15.40 uur heeft de politie op snelheid gecontroleerd op de Wolvendijk. Van de 800 gecontroleerde voertuigen reden er 64 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.
* Op de Meerveldhovenseweg werd dinsdag tussen 8.45 en 11.40 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden 1320 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 61 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u. Toegestaan is 50 km/u.

Helmond: Sieraden weg bij inbraak

Tussen dinsdag 9.15 en 17.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Hendrik Herpstraat. De achterdeur werd geforceerd. De buit bestond uit enkele sieraden.

Bergeijk: Politie controleert op snelheid

Dinsdagmiddag is op de Broekstraat een snelheidscontrole gehouden. Van 1903 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd. 88 bestuurders hielden zich niet aan de maximale snelheid van 50 km/u. Er is geen hoogste snelheid geregistreerd.

Geldrop: Politie houdt man aan voor stalking

Een 53-jarige man is dinsdag rond 7.25 uur in zijn woning in Geldrop aangehouden. De man wordt er van verdacht meer dan een jaar lang een 33-jarige Eindhovense vrouw te hebben lastig gevallen. Hij bestookte haar met sms-jes en belde haar ongewild op. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.