Gemeente Zwolle

Provincie akkoord met bestemmingsplan Stadshagen II


Datum uitgave: 15-08-2006
De ontwikkeling van Stadshagen II in Zwolle is een belangrijke stap dichterbij. Het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel heeft vandaag ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk. In Stadshagen II worden de komende jaren ruim 4.000 woningen ontwikkeld. 2Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle.

In het bestemmingsplan is globaal de indeling van de wijk weergegeven. Ook de locaties voor groen, sport, voorzieningen, kleinschalige bedrijvigheid en de infrastructuur zijn globaal vastgelegd. Daarnaast zijn er mogelijkheden gecreëerd voor een voorstadhalte in de treinverbinding tussen Zwolle en Kampen.

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan had vastgesteld, was nu de beurt aan de provincie Overijssel om een oordeel te vellen. Gedeputeerde Staten oordeelden dinsdag 15 augustus positief. Daarmee is de weg vrij voor uitwerking van de plannen.

Naar verwachting zullen begin 2008 de eerste woningen in Stadshagen II worden gebouwd. Het woningbouwprogramma is gevarieerd: van goedkope huur tot dure koopwoningen en vrije kavels.

In januari 2006 kwam overeenstemming tussen de gemeente en grondeigenaren BAM Vastgoed BV en BPF Bouwinvest BV. Met die partijen zijn afspraken gemaakt over de realisatie van het woningbouwprogramma. Ook met de Zwolse woningcorporaties zijn afspraken gemaakt. In totaal ontwikkelen de corporaties circa 400 sociale huurwoningen en ongeveer honderd sociale koopwoningen.

De eerste paal van het eerste huis van Stadshagen werd in 1995 geslagen. Sindsdien vonden duizenden mensen een woning in het Stadsdeel aan het Zwarte Water. Duurzaamheid, bereikbaarheid en kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van de wijk. Ook is hard gewerkt aan de voorzieningen. Inmiddels beschikt Stadshagen over een uitgebreid centrum, met een ruim winkelaanbod en voorzieningen op het gebied van onder meer medische zorg, onderwijs en sport.

Bron: afdeling Communicatie