Vaders krijgen info via mobiele telefoon

HILVERSUM, 20060815 -- Nog heel even en jonge vaders weten méér dan jonge moeders. Sinds vandaag hoeven ze in elk geval niet meer met de mond vol tanden te staan. Want, met het zojuist verschenen e-book Babymanagement beschikken vaders altijd en overal over parate kennis rond babyverzorging. Het e-book Babymanagement, de electronische versie van de papieren bestseller met dezelfde titel, is te lezen op vrijwel alle PDA's en smart phones - en ook op de computer.


De baby als product
Babymanagement voor mannen, geschreven door de Hilversumse journalist Henk Hanssen, is een van de meest verkochte vaderboeken van Nederland. Sinds het boek in het voorjaar van 2004 verscheen, zijn er meer dan 20.000 exemplaren verkocht. In Babymanagement, dat tot stand kwam in samenwerking met ZIN Kraamzorg en het Voedingscentrum, wordt de baby voorgesteld als een 'product' dat door een manager (de vader) in de markt moet worden gezet. Net als in het bedrijfsleven, komen termen als marketing, consultants, automatisering en winst & verlies voorbij.

Geen kraamtranen
Het succes van het boek schuilt in de nuchtere benadering, vermoedt Henk Hanssen, behalve schrijver ook oprichter van de populaire website IkVader.nl. "Toen ik zelf vader werd, zocht ik naar een boek waarin het nu eens niet ging over roze wolken en kraamtranen. Ik wilde gewoon praktische info over de 'do's & don'ts' van babyverzorging - en dat in mannentaal. Omdat ik misgreep in de boekhandel heb ik het boek zelf maar geschreven." Met de uitgave van het boek als e-book is volgens Hanssen de laatste stap gezet naar écht Babymanagement. "Altijd en overal de juiste info bij de hand hebben, dat is voor de moderne vader natuurlijk essentieel. Het handige is dat de complete inhoud van het boek nu pijlsnel doorzoekbaar is. Als je achter de commode staat en het even niet weet, hup, je zoekt het zo op. En de links naar alle websites die in het boek worden genoemd, zijn natuurlijk allemaal actief gemaakt: als je pc of mobieltje op internet is aangesloten, zit je met één klik op de juiste site, terwijl je in het boek blijft."

E-book.nl
Het e-book Babymanagement wordt uitgegeven door e-book.nl, de grootste uitgeverij van electronische boeken in Nederland. Sander van Kempen, directeur van e-book.nl, was direct enthousiast toen Hanssen bij hem aanklopte met dit idee. "Vooral omdat ik, als jonge vader, zelf met veel plezier Babymanagement had gelezen!" zegt hij. "Het boek leent zich bij uitstek voor een e-bookuitgave omdat je als vader al die handige weetjes zo onder handbereik wilt hebben, op je PDA of smartphone. Als je bijvoorbeeld in de winkel een kinderwagen gaat uitzoeken, heb je altijd de vuistregels van Babymanagement bij de hand." Met ¤ 12,95 is de e-versie van Babymanagement twee euro goedkoper dan de papieren versie. Lezers moeten eerst speciale gratis software downloaden alvorens door het boek te kunnen bladeren. Met deze software van Mobipocket kan Babymanagement op alle soorten mobiele telefoons en de computer worden gelezen.