GTI NV

GTI Experts sluit overeenkomst met Nederlands Vaccin Instituut

Bunnik / Amsterdam, 16 augustus 2006

De businessunit Kalibratie & Validatie van GTI Experts gaat het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) ondersteunen bij de optimalisatie van haar kwaliteitssysteem. Dit doet ze in de vorm van het schrijven van procedures voor kalibratie. GTI heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met het NVI. De opdracht zal eind van dit jaar gereed zijn.

Kalibratie is het bepalen van de metrologische eigenschappen van een instrument. Het gaat bijvoorbeeld om apparatuur die temperatuur, druk, massa, flow, vocht of geleidbaarheid meet. Na vaststelling van de metrologische eigenschappen wordt bepaald of deze voldoen aan de toegekende eisen en nauwkeurigheden. Deze eisen en nauwkeurigheden zijn opgesteld door bedrijven zelf en/of door vaste wet- en regelgeving.

Eenheid door procedures
Het NVI wil met deze opdracht haar bestaande manier van kalibreren verder verbeteren. Door middel van het schrijven van procedures voor alle meetinstrumenten gaat GTI eenheid brengen in de manier van werken. In de procedures wordt vastgelegd welke stappen moeten worden doorlopen in het kalibratieproces, zodat er een eenduidige werkwijze ontstaat. Ook worden hierin de toleranties (hoeveel de apparatuur mag afwijken) vastgelegd. Nadat de procedures gereed zijn, zal GTI ze ook ?fitten?: door middel van een onderzoek wordt dan gekeken of de procedures werkbaar en bruikbaar zijn op de betreffende meetinstrumenten. Na oplevering van de werkbare procedures wordt de daadwerkelijke invulling van de kalibraties door het NVI verder verzorgd.

Actueel probleem
Met deze opdracht draagt GTI bij aan de optimalisatie van het kalibratiekwaliteitssysteem van het NVI. Er bestaat altijd een bovenliggende procedure die zegt hoe om te gaan met kalibraties, beheerd door de QA-afdeling (quality assurance). Daarnaast zijn er technisch uitvoerende procedures die de uitvoering borgen. De overeenkomst die GTI heeft gesloten met het NVI is een goed voorbeeld van hoe het schrijven van werkbare procedures die tegelijkertijd voldoen aan de wet- en regelgeving geoptimaliseerd kan worden.

GTI richt zich op de technische dienstverlening en ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.
SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66.000 medewerkers en realiseerde in 2005 een omzet van 10,3 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.

Het Nederlands Vaccin Instituut is Nederlands grootste producent en distributeur van vaccins. Het instituut levert bijvoorbeeld de vaccins voor het Rijksvaccinatieprogramma.

Nadere informatie GTI is verkrijgbaar bij:
GTI nv
Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik Telefoon: 030 656 94 00; mobiel: 06 20 24 61 53; fax: 030 656 94 15; email: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com