Politie Groningen

Donderdag 17 augustus 2006

Provincie Groningen, 17-08-2006

Groningen: bekeurde fietser haalt uit naar agent

De politie heeft woensdagmiddag in de Poelestraat een 46-jarige Stadjer aangehouden voor mishandeling. Twee agenten van het biketeam controleerden de Stadjer, omdat hij door voetgangersgebied fietste. Zij wilden hem hiervoor bekeuren, maar hij gedroeg zich direct agressief. Toen zij naar zijn identiteitsbewijs vroegen en nogmaals vertelden dat hij bekeurd zou worden, probeerde hij er vandoor te gaan. Een agent kon hem nog vastpakken. De verdachte nam een gevechtshouding aan en haalde uit naar het gezicht van de agent. Hij kon uitwijken waardoor de klap niet vol aankwam. Hij probeerde het vervolgens nog een paar keer, maar de agent was hem te slim af. De verdachte verzette zich hevig, maar werd op gepaste wijze ingerekend en geboeid. De man is ingesloten, de agent heeft aangifte gedaan van mishandeling en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplasser op de bon

Een 25-jarige Stadjer is woensdagnacht op de Noorderhaven bekeurd voor wildplassen. Agenten betrapten hem op heterdaad en vroegen hem naar zijn identiteitsbewijs. Die had hij niet bij zich, waarop hij werd ingerekend. Zijn 28-jarige kornuit bemoeide zich met de aanhouding. Hij werd gevorderd zich er niet mee te bemoeien, maar daar trok hij zich niets van aan. Ook beledigde hij de agenten, dus ook hij mocht plaatsnemen in de politieauto. De wildplasser kreeg twee bonnen mee. Tegen zijn vriend wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Na verhoor mochten de heren hun weg weer vervolgen.

Stadskanaal: bromfietser bekeurd

De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige bromfietser uit De Bult aangehouden. De man reed over de Vijverlaan in Stadskanaal. Zijn bromfiets had geen verzekeringsplaatje en hij droeg geen helm. De man probeerde te ontkomen, maar kon door de politie worden achterhaald. Hij kreeg twee bekeuringen en deed vrijwillig afstand van zijn bromfiets. Ook een vlindermes dat hij bij zich had, moest hij afgeven.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 691, aantal overtredingen: 111, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Helperzoom: aantal geregistreerde voertuigen: 195, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sellingen, Ter Apelerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 345, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 481, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Scharmer, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 183, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.