KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

16-8-2006

X-35 klasse zeilt van 17 t/m 20 augustus in Medemblik

Donderdag t/m zondag 17 t/m 20 augustus is het Regatta Center
Medemblik gastlocatie voor de eerste Audi X-35 Gold Cup. Dit is het eerste evenement voor deze spannende eenheidsklasse, wat opengesteld is voor deelnemers uit de hele wereld. In het eerste jaar dat deze boten gebouwd zijn verschijnen direct 25 schepen aan de start met teams uit o.a. Denemarken, Duitsland, Engeland, Belgie en Nederland.

De organisatie is een samenwerking tussen de X-35 klassenorganisatie (Bart van Aken, Jaap Zuiderveld), X-Yacht (Arjen van Elk) en de K.Z. & R.V. Hollandia.
De K.Z. & R.V. Hollandia is de wedstrijdgevende organisatie en staat borg voor goed waterwerk. Theo Smits is wedstrijdleider. De meting (zeilenmeting en wegen van de boten en bemanning) wordt op donderdag afgewerkt. Vrijdag, zaterdag en zondag staan er alle dagen drie starts gepland.

Deze nieuwe klasse is geinitieerd door de top van de Nederlandse zeezeilers. De X-35 werd direct na zijn introductie door
wedstrijdzeilend Nederland omarmd vanwege z'n snelheid, uitrusting en wendbaarheid. Eerder dit jaar werd de Gold Cup gehouden in Muiderzand (tweede foto)

Internetadres: www.audix35cup.nl