Ingezonden persbericht

Helft Nederlanders vindt jarig zijn in de zomer niet leuk

Rotterdam, 17 augustus 2006 - Jarig zijn in de zomervakantie is minder leuk dan op andere data, onderzocht Pluimen, marktleider in beleveniscadeaus. Een zomerse verjaardag loopt regelmatig op een teleurstelling uit: vaak zijn familie en vrienden op vakantie en vergeten de jarige. De helft van de Nederlanders was liever in een ander seizoen jarig.

De cijfers lijken netjes verdeeld: volgens een poll op www.pluimen.nl vindt net iets meer dan 51% van de Nederlanders het wel leuk om in de zomer jarig te zijn, bijna 49% is het daar niet mee eens. Dat is dus een opvallend groot deel van de jarigen! Want jarig zijn is in principe toch best leuk. Nee, zegt bijna de helft van de zomerse jarigen; zij waren liever in een ander jaargetijde geboren.

Gemiddeld worden er iedere dag 515 kinderen geboren, in de zomer zijn dat er dagelijks meer dan in de winter. Genoeg mensen dus die op hun dag niet echt in het zonnetje staan, zeker niet nu het maar blijft regenen. Een tuinfeest zit er dus ook niet in! Jammer, want juist zulke leuke feesten blijven bij. De beleving, daar draait het om. "Klopt, zegt Joren van der Pluijm van Pluimen. "Iets leuks meemaken, of iets spannends, daar heb je het jaren later nog over. Dat blijft langer hangen dan één van de vele cadeaus." Daarom: maak de verjaardag memorabel!

Win een Pluim!
Pluimen helpt mee om je verjaardag memorabel te maken en beloont de leukste verjaardagsfoto met een Pluim. Meedoen is simpel: stuur je allerleukste verjaardagsfoto in via www.pluimen.nl. Wie weet win je een paarse Pluim ter waarde van 100 euro!

Jarig in de zomer: de voor- en nadelen
Zelfs voor jarig zijn in de zomer gaat de wijsheid 'ieder nadeel heeft z'n voordeel' op. Leuk:

* Het is vroeger licht, dus je krijgt eerder cadeautjes.
* Het is (meestal) mooi weer, dus lekker buiten vieren!
* In vakantietijd heb je lekker de tijd voor elkaar. Maak er met het hele gezin een feestdagje van. Al die winterkinderen kunnen niet hun verjaardagsontbijt buiten nuttigen.
* Uitgestelde pret is dubbele pret. Samen met andere zomerjarigen na de vakantie een groot superfeest organiseren. Je stuurt de uitnodiging al vanaf je vakantieadres, lekker exotisch.
* Je ontloopt de zoenen van al je collega's.

Minder leuk:

* Het weer in Nederland blijft onvoorspelbaar: net als jij een tuinfeest plant, plenst het. In de winter weet je waar je aan toe bent en ben je sowieso al binnen.
* Veel vrienden en familie zijn op vakantie. De kans is groot dat ze je verjaardag vergeten.
* Je kunt je verjaardag haast nooit op de dag zelf vieren.
* Muggen en wespen tijdens je tuinfeest.

* Grote cadeaus passen niet in de vakantiekoffer.

Over Pluimen
Pluimen geeft sinds 1997 beleveniscadeaus 'de Pluim' uit aan bedrijven en particulieren. Pluimen is toonaangevend als het gaat om creatieve belevenismomenten en marktleider op het gebied van relatiegeschenken en incentives. De belevenis als geschenk wordt steeds vaker ingezet door de meest uiteenlopende bedrijven. Pluimen werkt samen met een steeds groeiende kring van bedrijven en instellingen die een kwalitatief hoogstaand product leveren, continuïteit garanderen en een landelijke dekking bieden. De verfrissende aanpak van Pluimen is niet onopgemerkt gebleven. Zo won Pluimen in 2001 de BKD Business Award en werd Pluimen genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2003. Voor meer informatie: www.pluimen.nl


Noot voor de redactie,