Politie Gelderland-Midden

Zevenaarder opgelicht

Publicatiedatum: 17-8-2006 14:28:35

Zevenaar - Een inwoner van Zevenaar is deze week het slachtoffer geworden van oplichters. De man werd afgelopen maandag in het centrum van Zevenaar aangesproken door twee onbekende mannen die hem in gebrekkig Nederland vertelden dat zij geld nodig hadden voor een ernstig ziek familielid. Om de ziektekosten te kunnen betalen boden de mannen enkele leren jassen en tassen te koop aan. De Zevenaarder, kennelijk onder indruk van het verhaal, besloot op de koop in te gaan en legde een bedrag van ruim duizend euro neer voor de gloednieuw uitziende goederen. Later kreeg de Zevenaarder argwaan en meldde zich bij de politie. Onderzoek leerde dat de jassen aanzienlijk minder waard zouden zijn dan de betaalde hoeveelheid. Van de mannen ontbreekt echter elk spoor. Onlangs deed zich in de omgeving een soortgelijk incident voor. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken en liever niet op de voorstellen van de mannen in te gaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoorter onder invloed aangehouden

Publicatiedatum: 17-8-2006 14:27:53

Westervoort - De politie van Westervoort heeft woensdagavond op de Halve Morgen een 44-jarige automobilist uit die plaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. Politieagenten hadden rond kwart over negen een tip gekregen van passanten dat de er over de Brugweg een man slingerend over de weg zou rijden. Op weg daar naar toe zagen de agenten de man rijden waarop hij op de Halve Morgen tot staan werd gebracht. Een blaastest wees uit dat de man inderdaad onder invloed van alcohol, waarop de agenten de Westervoorter wilden meenemen naar het politiebureau. Daarbij ontstond een schermutseling omdat de man niet mee wilde. Ook zou hij de agenten hebben bedreigd. De agenten wisten de Westervoorter echter te overmeesteren waarna hij alsnog naar het bureau werd gebracht. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van
1,31 (tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---