Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Autosleutels passen op andere auto

Vaassen, 17-08-2006 o Een 26-jarige inwoner van Vaassen werd op donderdag (17-08) even verdacht van autodiefstal terwijl hij zich van geen kwaad bewust was.

Een 32-jarige inwoonster van Vaassen deed in de vroege uurtjes van donderdag 17 augustus aangifte van diefstal van haar auto vanaf de Dorpsstraat achter de supermarkt.

Rond 02.40 uur werd de auto door de eigenaresse in de nabije omgeving met draaiende motor en vier inzittenden aangetroffen, waaronder de 26-jarige bestuurder.

Toen de gealarmeerde politie arriveerde bleek al snel het verhaal anders in elkaar te zitten. De bestuurder mocht de auto van zijn moeder lenen en die staat altijd op dezelfde plek geparkeerd. Hij trof naar hij meende de auto (zelfde kleur en type) daar aan en opende de auto met de autosleutels en reed weg.

Laat nu zijn moeder de auto voor één keer elders geparkeerd hebben en de aangeefster haar (identieke) auto op die betreffende plek.

De autosleutels pasten dus op beide autos De eigenaresse van de auto kreeg haar auto terug en heeft de aangifte ingetrokken.