KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

18-8-2006

Nederland meest succesvolle kiteboardtraingebied

Nederland blijft bewijzen over het meest succesvolle trainingsgebied te beschikken voor kitesurfers! De condities in Nederland zijn zeer divers en (nog) in ruime mate aanwezig. Het onbestendige Nederlandse weer en de beschikking over zowel zee- als binnenwaterlocaties maakt Nederland tot het ideale kitesurfland. Nederland plukt daarvan de vruchten in de grootste internationale evenementen en in de Wold Cup kiteboarden.

De eerste Nederlandse winnaar van een Kiteboard World Cup is Ruben Lenten (www.rubenlenten.com) In 2004 won hij de tourstop in Brazilië. Het jaar erop zou Ruben nog 3 tourstops winnen en daardoor overall tweede over 2005 worden. Nederlands Kampioen 2003 en 2004 Kevin Langeree (www.kevinlangeree.com) werd in 2005 overall nog vijfde, dit jaar won hij zijn eerste World Cup in Cabarette en staat hij in 2006 overall tweede!

Het volgende talent meldt zich al weer aan. Youri Zoon
(daarom.com/youri), regerend Nederlands Kampioen won de meest recente World Cup in Fuerteventura en in de World Cup ronde die momenteel in Duitsland plaatsvindt, staat hij na de eerste eliminatie op de eerste positie. Dit nieuwe talent stormt daarmee met stip de top 5 van 's werelds beste surfers binnen!

De Nederlandse kitesurftop behoort tot de beste van de wereld en het Watersportverbond en de Nederlandse kitesurf vereniging (NKV) strijden er gezamelijk voor deze nationale trots de ruimte te bieden. Veel kitesurflocaties staan onder druk door overmatige reglementering en de groenlobby. Er wordt gelukkig veel succes geboekt door de
regiovertegenwoordigers van het Watersportverbond en de NKV. Succes in de vorm van een goed compromis waarin alle belangen gedekt worden. Want de natuur is belangrijk, recreatie is belangrijk en (top)sport is belangrijk, het kan allemaal goed samen gaan en met een goed overleg is er ruimte voor alle belangen.

Genieten op het water, het Watersportverbond zorgt ervoor.

Internetadres: www.pkra.info/press/germany/2006/day5/index.html E-mailadres:surfen@watersportverbond.nl