Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

Aardschokweekend bij Kink FM

Hilversum, 17 augustus 2006

Kink FM biedt dit jaar het radioactieve tegenwicht voor Lowlands. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus hoor je het hele weekend door knallende metal. Het feest begint op vrijdagavond om 20 uur, het eindigt op zondag om 21 uur. Tijdens het weekend zijn overdag concerten, interviews en specials te horen met grote bands als Metallica, Slipknot, Nightwish, Black Sabbath en Fear Factory.

Tijdens het weekend kan de ware metalliefhebber die niet aan zijn trekken komt op Lowlands zijn hart ophalen.

Initiatiefnemer Mike van Rijswijk, uitgever van het metal magazine Aardschok en programmamaker bij Kink FM: Het Aardschokweekend is absoluut het hardste weekend dat er ooit op de Nederlandse radio is geweest. Het fijn dat Kink FM als alternatief radiostation zich inzet om de metal bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

Het hele weekend zijn speciale programma s te horen met onder andere Metal Mike die op zaterdag van 14.00-17.00 het metal ABC, van AC/DC tot en met Zero Hour, met de luisteraar doorneemt. In de nachten zijn onder andere programma´s te horen als, Too Drunk To Fuck met Marjolein Hermes waarin punkmetal te horen is, Judith Zuijderhoudt presenteert het programma Vixen met sprookjesmetal, in Herrie met de Heer van Nando Kok is metal van een christelijke signatuur te horen, en op zaterdagavond tussen 21.00 en 24.00 uur draait Kink FM voor één keer de mooiste zachte harde van de hardrock, ofwel Betonballads met Arjen Grolleman.

Kink FM
KINK FM werd opgericht in oktober 1995 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is KINK FM al meer dan 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, progressieve dance, gothic en avantgarde.



Ingezonden persbericht