Hisham Matar enige debutant op longlist Man Booker Prize

J.m. meulenhoff bv

Succes Niemandsland beloond met nominatie Booker Prize

Tussen de negentien titels die op de longlist van de Man Booker Prize staan, is maar één debuut te vinden: Niemandsland, de onlangs verschenen roman van Hisham Matar. Niemandsland moet het gaan opnemen tegen o.a. David Mitchells Black Swan Green en Peter Careys Theft: a Love Story.

De winnaar van de Man Booker Prize ontvangt 50.000 pond. De zes genomineerden voor de shortlist krijgen ieder 2500 pond. De bekendmaking van de shortlist is op 14 september 2006. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op 10 oktober 2006

Tegen de achtergrond van het nooit eerder zo beeldend in romanvorm beschreven Libië van Khadaffi vertelt Hisham Matar het even ontroerende als onvergetelijke verhaal van een jongen die opgroeit in een gezin dat verscheurd raakt door geheimen en verraad.

De vertaalrechten van Niemandsland zijn wereldwijd verkocht aan meer dan vijftien gerenommeerde uitgeverijen (o.a. Random House, Viking, Penguin, Denoël, Bertelsmann etc). In Nederland zijn nu al meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Trouw schreef over het Niemandsland: Een beklemmend beeld van hoe mensen onder een dictatuur leven.

Abdelkader Benali noemde Niemandsland: Het meest ontroerende boek van 2006.

Hisham Matar werd in 1970 geboren in New York, als zoon van Libische ouders. Hij groeide op in Tripoli en Caïro. Sinds 1988 woont hij in Londen. Momenteel werkt hij in Londen en Caïro aan zijn tweede roman.

Voor meer informatie over de auteur kunt u contact opnemen met de afdeling publiciteit van uitgeverij J.M. Meulenhoff: Esther Brandt, Tel. 0205533560, e.brandt@meulenhoff.nl