Pharming Group N.V

Pharming's Markt Authorisatie Aanvraag Voor Rhucin® (rhC1INH) Geaccepteerd Voor Beoordeling Door EMEA ...

Leiden, 17 augustus 2006.
Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV (Pharming of de onderneming) (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag bekend dat haar Markt Authorisatie Aanvraag (MAA) voor behandeling van acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem (HAE) met recombinant humaan C1 remmer (rhC1INH of Rhucin®) is geaccepteerd voor beoordeling door de European Medicines Agency (EMEA). De onderneming maakte ook bekend dat ze Rhucin® als merknaam heeft geselecteerd voor rhC1INH voor de behandeling van acute aanvallen van HAE.

De EMEA zal Pharmings MAA voor Rhucin® beoordelen volgens de centrale procedure. In het geval van goedkeuring, zal Rhucin® markt authorisatie in alle 25 EU lidstaten krijgen. Op basis van het standaard tijdschema voor geaccepteerde aanvragen, verwacht Pharming later dit jaar een eerste reactie en vragen van EMEA betreffende de toepassing van Rhucin®. Meer informatie over de EMEA procedures is verkrijgbaar op: www.emea.eu.int.

De MAA wordt, zoals vereist door de EMEA, ondersteund door klinische en farmaceutische gegevens over het gebruik van Rhucin®. HAE patiënten die in klinische studies met Rhucin® werden behandeld, vertoonden allen na behandeling al snel verlichting (binnen 2 uur) en over het algemeen waren de symptomen binnen twaalf uur nagenoeg verdwenen. De preklinische en klinische gegevens bekrachtigen de veiligheid en effectiviteit van Rhucin® met snelle en blijvende verlichting voor patiënten met een acute aanval van HAE.

Rhucin® zal, wanneer goedgekeurd, de eerste nieuwe therapie voor HAE patiënten sinds dertig jaar betekenen. Het enige andere goedgekeurde product voor behandeling van HAE aanvallen is humaan C1 remmer uit plasma, dat in een beperkt aantal Europese landen beschikbaar is.

Rhucin®
Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) wordt ontwikkeld voor behandeling van patiënten met acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem (HAE). Erfelijk angio-oedeem is een aandoening, welke veroorzaakt wordt door een tekort aan C1 remmer activiteit. De ziekte wordt gekarakteriseerd door acute aanvallen van pijnlijke en in sommige gevallen dodelijke zwellingen van verschillende zachte weefsels (oedeem). Onbehandelde aanvallen houden gebruikelijk vijf dagen aan. In de Westerse wereld lijdt ongeveer één op de 30.000 mensen aan HAE met gemiddeld zeven acute aanvallen per jaar.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor de behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharmings geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risicos, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
Carina Hamaker, Investor Voice (NL), T: +31 (0)6 537 49959 of +31 (0)71 524 7431
Sarah MacLeod, Financial Dynamics (UK), T: +44 (0)20 7269 7148 of +44 (0)7747 602 739
Samir Singh, Pharming Group NV (US), T: +1 908 720 6224 of +1 800 333 1476