Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NON PHIXION UIT ELKAAR
Afscheidstour doet Melkweg in Amsterdam aan Groepsleden verder met soloprojecten De Amerikaanse hiphopgroep Non Phixion houdt op te bestaan, zo maakte het management van de groep deze week bekend. Na een succesvolle carrière van tien jaar gaan de groepsleden ILL BILL, Sabac Red, DJ Eclipse en Goretex zich richten op hun solocarrières. Non Phixion komt nog één maal als collectief naar Europa, waarbij ze naast enkele shows in Zwitserland en Tsjechië uitsluitend de Amsterdamse Melkweg aandoen en wel op donderdag 17 augustus. Goretex is per direct uit de groep gestapt en zal niet bij de Europese afscheidsshows aanwezig zijn, maar ook bij eerdere tours ontbrak dit groepslid al regelmatig in de line-up.
Non Phixion is één van de bepalende groepen in de underground hiphop van de afgelopen tien jaar. Sinds de release van de eerste single in 1996 heeft de band constant gebouwd aan hun reputatie. Na enkele 12" singles die in de scene op veel enthousiasme konden rekenen, kwam de werkelijke doorbraak met het debuutalbum `The Future Is Now" uit 2002. Aanstekelijke, harde beats voorzien van rauwe teksten en een duidelijke boodschap zorgen voor het herkenbare geluid van Non Phixion. Door hun intensieve tourschema wist de groep niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa en Japan een grote schare fans op te bouwen. De release van "The Green CD/DVD" in 2004 bevestigde de status van de groep. Al een tijd rommelde het in de samenwerking met groepslid Goretex. Maar volgens de overige leden van Non Phixion kan de groep niet bestaan zonder één van de leden en om de integriteit te waarborgen is nu gekozen om niet door te gaan onder de naam Non Phixion. ILL BILL boekt al geruime tijd succes met zijn label Uncle Howie Records en zal hierop ook zijn volgende soloalbum / dvd `The Hour of Reprisal' uitbrengen, het vervolg op zijn succesvolle solodebuut `What's Wrong With Bill?'. Daarnaast is ILL BILL lid van de nieuwe groep La Coka Nostra, waar verder onder andere oud House of Pain-leden Everlast, Danny Boy en DJ Lethal deel van uitmaken.
Sabac Red werkt mometeel aan zijn nieuwe soloalbum en DVD, getiteld `The Ritual'. DJ Eclipse werkt aan een dvd met interviews en freestyles uit zijn radioshow, die de titel `Halftime Show' zal dragen. Beiden brengen hun projecten uit op Uncle Howie Records en ook op andere vlakken zullen de twee nauw met ILL BILL blijven samenwerken. zie voor meer informatie
www.melkweg.nl
www.nonphixion.com
www.unclehowierecords.com
www.hiphopworld.nl
NON PHIXION ­ afscheidstour
do 17 aug | Melkweg Oude Zaal | 21:00 uur | 16,00 + lidm. | voorverkoop gestart