Jongeren gratis met CJP naar theaters en musea

Stichting cjp

CJP gaat 300.000 vouchers verspreiden onder jongeren die ingeruild kunnen worden voor gratis toegangsbewijzen bij musea en theaters. De eerste vouchers worden uitgereikt aan bezoekers van Lowlands. De vouchers kunnen tot en met eind november bij twaalf theaters en elf musea door heel Nederland worden gebruikt. De gratis vouchers zijn een onderdeel van het Kunst!project, een gezamenlijk initiatief van Lowlands en CJP om jongeren in contact te brengen met het actuele culturele aanbod in Nederland.

De aftrap van het KUNST!-project vindt plaats op Lowlands (18 t/m 20 augustus). Iedere festivalganger die een kijkje komt nemen in de Juliettent (waar drie dagen lang theater- en dansvoorstellingen staan geprogrammeerd) of bij een van de kunstlocaties op het festivalterrein, ontvangt een minimagazine met twee vouchers voor gratis bezoek aan een theater en een museum. Daarnaast krijgen alle CJP-leden het minimagazine met bonnen thuisgestuurd.

Gratis toegang is voor CJP en de culturele instellingen dé ultieme manier om cultuur toegankelijk te maken voor jongeren. 'Het culturele aanbod in Nederland is zo divers en rijk dat voor iedere Nederlander er wel iets in zit. Binnen een omgeving als Lowlands ervaren jongeren dat op een intense en laagdrempelige wijze. Die intensiteit is er ook in de zalen en musea en we denken dat we met de Lowlands ervaring op zak, jongeren die stap best willen maken, vandaar deze actie', aldus Walter Groenen, de directeur van CJP.

Een overzicht van de theatervoorstellingen en de spelregels voor gratis toegang zijn te vinden op www.cjp.nl/kunst. De bonnen zijn geldig tot en met 30 november 2006. Het minimagazine wordt gedistribueerd tijdens Lowlands en aan alle CJP leden.

De vouchers zijn te besteden bij de volgende

Deelnemende theaters
Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden; De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen; Theater aan het Spui, Den Haag; Podium Twente, Enschede; Theater aan het Vrijthof, Maastricht; Leidse Schouwburg, Leiden; Stadstheater Zoetermeer; Theaters Tilburg, Tilburg; Theater De Vest, Alkmaar; De Meervaart, Amsterdam; De Almeerse Theaters, Almere; Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam.

Deelnemende musea
Teylers Museum, Haarlem; Van Abbemuseum, Eindhoven; Bonnefantenmuseum, Maastricht; Kunsthal, Rotterdam; Centraal Museum, Utrecht; Mauritshuis, Den Haag; Museon, Den Haag; Fries Museum, Leeuwarden; Naturalis, Leiden; Groninger Museum, Groningen; Rijksmuseum Twenthe, Enschede.