Talpa Nederland


TALPA

Laren, 17 Augustus 2006

GOLF: USPGA CHAMPIONSHIP VANAF VRIJDAG DAGELIJKS BIJ TALPA

Vanaf morgenavond doet Talpa vier dagen achter elkaar verslag van één van de meest prestigieuze golfevenementen ter wereld, de USPGA Championship. Om ongeveer 23.30 uur zijn op vrijdag, zaterdag, zondag én maandag aansluitend aan De Wedstrijden de hoogtepunten te zien in Golf: USPGA Championship . Het commentaar tijdens de uitzending wordt verzorgd door Daan Slooter. Het toernooi is vanaf vanavond tevens live te volgen op Sport1.

De USPGA Championship is de laatste van de vier 'majors' van het golfseizoen, na het Masters toernooi, het US Open en het Britse Open Kampioenschap. Alle grote topspelers van de wereld ontmoeten elkaar van 17 tot en met 20 augustus op de baan van de Medinah Country Club in Chicago. Onder anderen Tiger Woods, Phil Mickelson, Jim Furyk, Vijah Singh en Retief Goosen zijn aanwezig en staan garant voor 4 dagen golf van het allerhoogste niveau. Er wordt gespeeld om een prijzengeld van ruim 6 miljoen dollar en een enorme trofee, de Wanamaker Trophy. Vorig jaar ging deze felbegeerde beker en de bijbehorende cheque van meer dan 1 miljoen dollar naar de Amerikaan Phil Mickelson.

Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Talpa en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma's die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.


---