Politie Haaglanden

persberichten 18 augustus

Haaglanden, 18-08-2006

Bestuurder onder invloed
Zoetermeer Op vrijdag 18 augustus omstreeks 03.30 uur zagen agenten een automobilist op de Brusselstraat slingerend rijden. Bij controle bleek de bestuurder, een 31-jarige man uit Willemstad, te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 545 ug/l. De verdachte heeft een boete gekregen van euro 750,=. Omdat hij de boete niet direct kon betalen heeft hij de nacht op het politiebureau doorgebracht en is zijn auto voorlopig in beslag genomen.

Auto over de kop
Zoetermeer Op vrijdag 18 augustus omstreeks 06.30 uur is op de Olaf Palmelaan een auto over de kop geslagen. Het slachtoffer, een 46-jarige Zoetermeerder, is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Bloedspoor leidt naar verdachte
Den Haag- Op 18 augustus rond 03.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat was ingebroken in een horecagelegenheid aan de Schalk Burgerstraat. Politieagenten die snel ter plaatse waren, troffen voor het pand een plas bloed aan en een bloedspoor over de straat in de richting de Boerenstraat. De agenten volgden het spoor dat leidde naar een portiekwoning. Voor de deur lag ook een behoorlijke plas bloed, maar er was niemand op dat moment thuis. Toen de agenten weg wilden gaan, stopte er een taxi en daar kwam een bebloede man uit met zijn arm in een mitella. De man, een 42-jarige Hagenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde hij uit woede een ruit van de horecagelegenheid te hebben vernield.

Oproep getuigen straatroof
Den Haag- Op 16 augustus rond 23.00 uur vond een gewelddadige straatroof plaats bij Scheldestraat ter hoogte van de Pletterijkade. Het slachtoffer, een 39-jarige liep over straat toen een groepje van 6 a 7 personen hem staande hielden en vroegen hoe laat het was. Vrijwel direct werd hij tegen de grond gewerkt en moest hij al zijn bezittingen afstaan. Hij liep hierbij verwondingen in zijn gezicht en aan zijn arm op. De verdachten zijn allen rond de 20 jaar en hebben een negroïde uiterlijk. De politie is op zoek naar getuigen (0900-8844)

Verdachte van fietsendiefstal aangehouden
Den Haag - Toen surveillerende agenten vrijdag 18 augustus rond 0.30 uur voor een verkeerslicht op de Schenkkade stopten, zagen zij een 48-jarige Haagse fietser op een fiets zonder verlichting gaan. De agenten wilden de man staande houden om hem hierop aan te spreken, maar de Hagenaar fietste snel weg. De agenten reden achter hem aan en konden hem op de Laan van Nieuw Oost-Indië aanhouden. Het slot van de fiets van de verdachte bleek verbroken te zijn. Toen de agenten de man vroegen hoe dat kon, verklaarde hij dat de fiets niet van hem was en dat hij de fiets met verbroken slot had gevonden. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Jeugdige fietsendieven betrapt
Rijswijk -Twee jongens (14 en 15 jaar) zijn vrijdagochtend 18 augustus omstreeks 00.15 uur op de Dr. H. Colijnlaan aangehouden omdat ze op een gestolen fiets (zonder slot) reden. Tegen de politie verklaarden ze de fiets te hebben meegenomen vanaf het Piramideplein. Beide jongens zijn verwezen naar bureau HALT.

Scooterdieven blijken tevens drugsdealers
Rijswijk - Een 19-jarige en een 18-jarige Hagenaar zijn op 18 augustus rond 2.30 uur na een achtervolging aangehouden. Politieagenten zagen op de Beatrixlaan dat de twee verdachten op een scooter uitdagende gebaren naar hen maakten en zetten de achtervolging in. Bij het Wilhelminapark werd de 18-jarige aangehouden. De andere verdachte ging er met hoge snelheid vandoor op de scooter, maar kon even later in de bosjes bij de Beatrixlaan alsnog worden aangehouden. De scooter bleek te zijn gestolen en de verdachten waren ook in het bezit van een zakje ponypacks.

Snelheidsduivels: rijbewijzen ingevorderd
Rijswijk - Tijdens verschillende snelheidscontroles op de van Vredenburchweg op 17 augustus zijn 3.530 bestuurders gecontroleerd. 139 passanten kregen een bon voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Twee bestuurders moesten tevens hun rijbewijs inleveren, een van hen reed 109 km/u en dan ander maar liefst 124 km/u.

Automobilist rijdt tuin in
Westland - Een 64-jarige automobiliste uit Naaldwijk is op 17 augustus omstreeks 23.30 uur op de Nieuweweg van de weg geraakt. Zij kreeg een black-out, reed een tuinhek plat en kwam enkele centimeters van de gevel tot stilstand. Niemand raakte hierbij gewond. De auto is met een kraan weggehaald.

Alcoholcontroles in Wassenaar
Wassenaar De afgelopen week hield Politie Haaglanden op diverse locaties in Wassenaar alcoholcontroles. De politie vindt dit belangrijk, omdat alcoholgebruik direct van invloed is op de rijvaardigheid.

Op zondag 13 augustus werden 72 bestuurders op de Wassenaarseslag gecontroleerd.
Op dinsdag 15 en woensdag 16 augustus hebben surveillanten in de nachtdienst controles gehouden. In verband met het concert van Blöf op woensdag 16 augustus werden bestuurders op de Wassenaarseslag gecontroleerd. Politie Haaglanden is zeer tevreden over de uitgevoerde alcoholcontroles, want geen van de bestuurders kreeg een bekeuring voor rijden onder invloed.

Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).