Gemeente Ede

nummer 158 / Ede, 18 augustus 2006

Burgemeester R.C. Robbertsen overhandigt stadssleutel tijdens openingsavond
Heidekoningin Calluna de 50^ste regeert symbolisch over Ede

Bij de officiële opening van de Heideweek op vrijdag 18 augustus in het Openluchttheater in Ede overhandigt burgemeester R.C. Robbertsen geheel volgens de traditie de stadssleutel aan Calluna de 50^ste. Daarmee regeert de Heidekoningin samen met Prinses Erica de 31^ste tijdens de Heideweek op symbolische wijze over de gemeente Ede. Na ontvangst van de sleutel spreekt de Heidekoningin haar troonrede uit.

Burgemeester Robbertsen gaat in zijn toespraak in op de diepgewortelde traditie van de Heideweek. Heel veel mensen zijn ieder jaar betrokken bij de activiteiten. Verenigingen, buurten, horecaondernemers, instellingen enzovoort. Dat bewijst dat in Ede dynamiek en ambitie hand in hand gaan. Waar mensen soms kiezen voor rust en dan weer voor feestvieren.

Burgemeester Robbertsen is bij diverse Heideweek-activiteiten actief:

Lokale Omroep Ede
Zaterdag 19 augustus bevrijdt burgemeester Robbertsen vier radiopresentatoren van de Lokale Omroep Ede. Zij hebben zich opgesloten in een pand aan de Nieuwe Stationsstraat in het centrum van Ede en verzorgen daar vanaf woensdag 16 augustus een non-stop radioprogramma, waarbij luisteraars tegen betaling verzoeknummers kunnen aanvragen. Het gaat om een actie waarvan de opbrengst bedoeld is voor gehandicapte kinderen in Bosnië Herzegovina.

Interview
Maandag 21 augustus is burgemeester Robbertsen aanwezig bij de opening van het Vilente 50+ plein bij Zorgcentrum De Klinkenberg. Tijdens de opening wordt hij ondervraagd over zijn toekomstbeeld als toekomstige 75-plusser. Het thema van de dag is Wonen zonder Zorgen.

Doe een wens
Op dinsdag 22 augustus laat burgemeester Robbertsen omstreeks 20.000 uur als eerste een lampion ter water met daarop een persoonlijke wens. Dat gebeurt bij de RVS-vijver op de hoek van de Veenderweg met de Kastelenlaan. Het gaat om een activiteit van RVS en Stichting Doe Een Wens, een stichting die wensen vervult van kinderen met levensbedreigende ziekten.

Vlegeldag
Woensdag 23 augustus tijdens de Vlegeldag in Bennekom overhandigt burgemeester Robbertsen een inwoner van Bennekom de Gouden Vlegel. Deze onderscheiding gaat naar een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Bennekomse samenleving én Vlegeldag. De uitreiking is omstreeks 12.00 uur ter hoogte van de Oude Kerk.