Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 18 augustus

BERGEN OP ZOOM, 18 augustus 2006

Politie zet onderzoek naar verkrachting voort

BERGEN OP ZOOM: De politie zet het onderzoek naar de verkrachting van een 50-jarige vrouw uit Bergen op Zoom voort. De vrouw fietste op dinsdag 6 juni omstreeks 01.30 uur van Halsteren naar Bergen op Zoom, toen ze merkte dat ze achtervolgd werd door een fietser. Ze verhoogde haar snelheid, maar de man bleef haar volgen. Na een achtervolging van ongeveer 4 kilometer trok de man de vrouw van haar fiets en verkrachtte haar. Krantenartikelen en televisie-uitzendingen hebben niet alle getuigen opgeleverd die de vrouw tijdens haar tocht heeft gezien. De politie breidt het onderzoek daarom uit en zal onder andere een uitgebreider buurtonderzoek instellen. De politie verzoekt getuigen die zich nog niet gemeld hebben alsnog contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

45 bekeuringen bij verkeerscontrole

HUIJBERGEN / OSSENDRECHT / HOOGERHEIDE: De politie hield op donderdag 17 augustus een snelheidscontrole in de Dorpsstraat te Huijbergen, de Onze Lieve Vrouwen ter Duinlaan in Ossendrecht en de Scheldeweg in Hoogerheide. In totaal zijn er 45 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 28 voor snelheidsovertreding, 16 voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor rijden door rood.

Politie treft kleine hennepplantage aan

SINT WILLEBRORD: De politie trof op donderdagmiddag aan de Emmastraat een kleine hennepplantage aan. Er zijn 56 planten in beslag genomen ter vernietiging en de 67-jarige gebruiker van het perceel heeft een dagvaarding gekregen. De verdachte deed afstand van de planten.

Politie bekeurt bij snelheidscontrole

OUD GASTEL: De politie hield op donderdag 17 augustus een snelheidscontrole aan de Provinciale Weg S8. Tussen 11.30 uur en 15.35 uur zijn 1985 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 31 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 115 km/u, terwijl er een maximum snelheid geldt van 80 km/u.

Drie verdachten aangehouden voor bezit drugs

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie hield op woensdagavond drie mannen aan voor drugsbezit. De drie werden gezien op de Boomgaardstraat toen ze drugs aan het gebruiken waren. De 19-jarige man en een 36-jarige uit Hameln (Duitsland) en de 36-jarige man uit Roosendaal zijn aangehouden. Ze hadden bijna 14 gram cocaïne en 2 gram softdrugs in bezit. Deze zijn in beslag genomen. De man uit Roosendaal bleek de eigenaar van de cocaïne en is in verzekering gesteld. Hij zal vandaag worden voorgeleid en door middel van de snelrechtprocedure worden berecht. Dat wil zeggen dat hij zijn straf direct na berechting zal uitzitten. De andere twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Automobilist aangehouden bij controle

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde op donderdagavond een auto op de Mastendreef. Het voertuig bleek niet verzekerd of APK-gekeurd. Ook stond de auto niet op naam van de eigenaar. De politie vond een kleine hoeveelheid cocaïne en enkele messen. De bestuurder is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Jongen (17) gewond bij aanrijding

HALDERBERGE: Op donderdagavond gebeurde er een ongeval op de T-kruising tussen de Vaartweg en de Spoorlaan. Een 47-jarige man uit Oudenbosch reed over de Vaartweg en wilde linksaf de Spoorlaan inslaan. Hij schatte de snelheid van een passerende scooter verkeerd in en er ontstond een aanrijding. De 17-jarige scooterrijder uit Kruisland is met letsel aan rug en heup naar het Sint Franciscus Ziekenhuis vervoerd.

Man zonder rijbewijs aangehouden

STEENBERGEN: De politie hield op vrijdagochtend een 41-jarige man uit Oudemolen aan. Bij controle bleek dat het kenteken van zijn auto geschorst was en op grond hiervan werd hij staande gehouden. Ook bleek hij te rijden met rijontzegging en zijn adem rook naar alcohol. De man weigerde een ademanalyse te doen en beriep zich op zijn zwijgrecht. Het voertuig is in beslag genomen. De man is in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt vrouw aan voor diefstal

HALSTEREN: De politie hield op vrijdagochtend een 23-jarige vrouw uit Antwerpen aan voor diefstal. De vrouw zou in een woning in Halsteren geld hebben weggenomen. De vrouw zocht onderdak en kwam terecht in een woning in Halsteren. Hier nam ze geld weg van een 29-jarige jongen uit Bergen op Zoom. Hij probeerde haar het geld af te nemen, maar dit lukte niet. Hierna heeft hij de politie ingeschakeld en aangifte gedaan.

Jongen probeert Bergse van tas te beroven

BERGEN OP ZOOM: Een 64-jarige vrouw liep op vrijdagochtend even na 09.00 uur met haar echtgenoot over het Emmaplein, toen er een jongen aan kwam die aan de boodschappentas van de vrouw begon te trekken. Ze liet de tas niet los en kwam hierdoor ten val. Hierna ging de jongen ervandoor. Het slachtoffer liep letsel op aan gelaat en handen. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot diefstal met geweld.

Auteur: Inge Rijgersberg