Provincie Utrecht

Vervanging verkeerslichten N210, Lopik

15-8-2006 -

Op maandag 21 augustus start de provincie Utrecht met de renovatie van de verkeerslichten op het kruispunt M.A.Reinaldaweg (N210)-Europasingel in de gemeente Lopik. De vervanging is nodig omdat de huidige verkeerslichten uit 1989 stammen en aan het einde van hun levensduur zijn. Daarnaast worden op deze locatie voorzieningen aangebracht om de doorstroming van het vrachtverkeer te verbeteren waarmee de belasting van het milieu afneemt. De werkzaamheden zullen uiterlijk 25 augustus worden afgerond. In de ochtend- en avondspits kan het verkeer enige hinder ondervinden.

Werkzaamheden

Naast het vervangen van de verkeerslichten zelf, wordt de bestaande verkeersregeling aangepast. Een nieuwe, milieuvriendelijke verkeersregeling gaat zorgen voor het terugdringen van het aantal stoppende en optrekkende vrachtwagens ter hoogte van de verkeerslichten. Hierdoor vermindert de uitstoot van luchtvervuilende stoffen aanzienlijk omdat een optrekkende vrachtwagen onevenredig veel meer schadelijke stoffen produceert dan een vrachtwagen die gewoon door kan rijden. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt daarmee voor een snelle en veilige afwikkeling van het verkeer.

De volgende werkzaamheden worden verricht:


* Aanpassen verkeersregelkast.

* Installeren van een nieuw regelprogramma op basis van actuele telgegevens.

* Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-verlichting. Deze verlichting is ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, bespaart energie en heeft een langere levensduur.
* Vervangen van de verkeersmasten.

* Aanbrengen van informatiepanelen langs de weg die de chauffeurs informeren over het al dan niet groen krijgen, zodat ze met dezelfde snelheid kunnen doorrijden.

* Aanbrengen van extra detectie in het wegdek. De verkeersregeling reageert op het contact van voertuigen met het wegdek.
* Aansluiten op de provinciale verkeersmanagementcentrale in het Provinciehuis.

Gevolgen voor het verkeer
Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken zullen de werkzaamheden aan het kruispunt zelf hoofdzakelijk in twee avonden/nachten worden uitgevoerd. Het gaat om woensdagavond/-nacht 23 augustus en donderdagavond/-nacht 24 augustus. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer
`om-en-om' langs het werk en er is een zeer korte omleidingsroute die ter plaatse wordt aangegeven.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de verkeerslichten en de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer A. van Leeuwen tel. (030) 258 33 72 of met de heer A. Bezemer, tel. (030) 258 25 35 van de provincie Utrecht.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19