KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

18-8-2006

Topzeilers en topsurfers verkennen Olympisch vaarwater

Van 21 31 augustus vindt het eerste olympische testevenement plaats in Qingdao. Een groot deel van de olympische topzeilers wereldwijd is daar aanwezig op de Good Luck Beijing-2006 Qingdao International Regatta om het vaarwater te verkennen waar in 2008 de medailles behaald moeten worden.

Nederlandse vertegenwoordiging
Nederland is vertegenwoordigd in de windsurfklasse, de RS:X met Joeri van Dijk uit Ter Aar en Casper Bouman uit Den Haag. Ook het
Ynglingteam is aanwezig met één boot en vier topzeilsters. Logistiek was het niet mogelijk om drie boten op tijd in China te krijgen door het onlangs gehouden EK in Nederland. De vier teamleden zijn: Janneke Hin (Amsterdam), Marije Faber (Sneek), Brechtje van der Werf (Sneek) en Mandy Mulder (Poeldijk). In de Laserklasse vaart Steven Le Fevre (Sant-Poort Zuid) die dit jaar in de Laser Radial zeer succesvol draait met de Europese titel op zak en een zilveren medaille op het onlangs gehouden WK Laser Radial.
De teams worden begeleid door bondscoach Jaap Zielhuis en de coaches Jochem Brenninckmeijer en Maurice Paardenkooper.

Wedstrijdprogramma
Gedurende tien dagen worden er tien races gevaren. Na vijf gevaren wedstrijden wordt het slechtste resultaat niet meegerekend in het tussenklassement. Op de laatste dag vindt de Medal Race plaats. In deze finale race voor de top tien van het klassement tellen de punten dubbel, dat wil zeggen twee punten voor de eerste, vier punten voor de tweede etc.

Organisatie
Deze wedstrijdserie wordt georganiseerd door de Chinese Yachting Association samen met de Qingdao Municipal Government. De site van deze pré olympische testwedstrijden is te vinden via onderstaande link.

Internetadres: www.sailing2008.org
E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl