Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 21-08-2006

Straatroof

UTRECHT Op de Vasco Da Gamalaan vond zondagmorgen een beroving plaats waarvan een jongen het slachtoffer werd.

Rond 07.20 uur fietsten twee jongens na een avondje stappen naar hun huis in Nieuwegein. Ter hoogte van het Kanaleneiland (Vasco da Gamalaan) kwam plotseling een man het fietspad op stappen en vroeg één van de jongens 17 jaar - om zijn mobiele telefoon. De man liep met de GSM weg en kwam niet terug. Tijdens het weglopen zag het slachtoffer dat de verdachte een mes bij zich had.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 20 op maandag 21 augustus een man aangehouden die onder invloed zijn auto bestuurde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder een geslotenverklaring negeren ter hoogte van de Keizerstraat. De 35-jarige bestuurder kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 470 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd de man naar huis gestuurd.

Aangehouden voor kopen gestolen fiets

UTRECHT- In de nacht van zondag 20 op maandag 21 augustus heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een gestolen fiets hadden gekocht.

Via de meldkamer kwam het bericht dat twee mannen ter hoogte van de Viebrug een fiets aan het kopen waren waarvan het vermoeden bestond dat deze gestolen was. De twee kopers 25 en 26 jaar beiden uit Utrecht werden op de Lange Viestraat door agenten aangesproken. Al snel bleek dat het tweetal een gestolen fiets had gekocht. Beiden werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie zal kijken of de eigenmaar van de fiets te achterhalen valt.

Graffitispuiter aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen een man aangehouden voor het spuiten van een graffiti op een geluidswal.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man een kunstwerk maken op de geluidswal langs de Rijksweg A27. De 22-jarige man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De verdachte was door overmatig alcohol en softdrugs gebruik - niet in staat een verklaring aan de politie af te leggen.