Ingezonden persbericht


De Beoordelingsrichtlijn 6000-17C nu voor kritiek beschikbaar. Certificatieregeling beheren en onderhouden van rioleringsinstallaties van bouwwerken.

De certificatieregeling BRL 6000-17C voor het KOMO INSTAL procescertificaat voor diensten op het gebied van ''beheren en onderhouden van rioleringsinstallaties van bouwwerken'' is voor commentaar voor alle belanghebbenden en belangstellenden beschikbaar. Op www.kbi.nl is de kritiekregeling te downloaden.

Beheren en onderhouden

Op basis van de reeds bestaande BRL6000-17 kan men een certificaat verkrijgen voor ontwerpen en installeren van rioleringsinstallaties van bouwwerken. Een rioleringsinstallatie moet worden onderhouden. Dat is van direct belang voor de gebruikers van de bouwwerken, maar ook voor het milieu. Wanneer goed ontworpen en goed aangelegde rioleringsinstallaties niet meer goed functioneren, kan dat tot wateroverlast leiden, maar het kan ook negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid en het milieu. Het niet tijdig ledigen van vet- en olie/benzineafscheiders veroorzaakt problemen in riolen en bij de rioolwaterzuivering. Verder doet een verstopping van een voorziening voor hemelwaterinfiltratie afbreuk aan de nagestreefde 'afkoppeling' van de afvalwater-riolering. Tot nu toe was het niet mogelijk om onderhoudsdiensten voor rioleringsinstallaties onder certificaat te leveren. Het nieuwe BRL Deel 17C voorziet daar in. De BRL voor 'beheren en onderhouden van rioleringsinstallaties van bouwwerken' bestaat uit twee delen:


* BRL Deel 6000-00 (algemene eisen), en


* BRL Deel 6000-17C (specifieke eisen voor beheren en onderhouden van rioleringsinstallaties van bouwwerken).

Opmerkingen

De kritiekversie van de BRL 6000-17C is te raadplegen via www.kbi.nl.

Opmerkingen over de inhoud van de certificatieregeling kunnen tot uiterlijk 2 oktober 2006

per e-mail (bij voorkeur in Word bestand) aan KBI worden aangeleverd, e-mail adres: BRL@kbi.nl



Ingezonden persbericht