Politie Groningen

Maandag 21 augustus 2006

Er zijn vandaag 5 berichten

Provincie Groningen, 21-08-2006

Groningen: inbreker overlopen

Een 24-jarige Stadjer heeft zondagnacht in zijn woning aan de H.W. Mesdagstraat een inbreker overlopen. De bewoner hoorde gestommel en trof vervolgens een onbekende man aan. Hij belde de politie, maar de inbreker ging er vandoor. De bewoner zette de achtervolging in en kon de politie naar de man toe leiden. De 43-jarige man uit Groningen is aangehouden en ingesloten. Bij de verdachte werden diverse flesjes parfum en een laptop aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen/Aduard: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zondagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Lutjegast. De man reed over de Turfsingel in Groningen. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn. Bij controle bleek bovendien dat de bestuurder onder invloed was. Een ademanalyse op het bureau leverde een resultaat van ruim 1 promille op. Dit was de derde keer binnen vijf jaar dat de man was aangehouden voor rijden onder invloed. Hierop is het rijbewijs ingevorderd. Hij heeft bovendien een bekeuring gekregen voor het onverzekerd rijden. Later die nacht werd de man echter opnieuw rijdend aangetroffen. Ditmaal reed hij op de Friesestraatweg in Aduard, nog altijd onder invloed en bovendien inmiddels zonder rijbewijs. De man werd wederom aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser mishandeld na aanrijding

Een 28-jarige fietser uit Groningen is zondagmiddag op de Henri Dunantstraat ten val gekomen. Hij reed in de richting van het Overwinningsplein, toen hij werd geraakt door een passerende auto. De 24-jarige automobilist, eveneens uit Groningen, stapte uit en beschuldigde de fietser van het veroorzaken van de aanrijding. Hij zette de beschuldiging kracht bij door de fietser in zijn gezicht te slaan. De politie heeft de automobilist aangehouden voor mishandeling. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsverlichtingscontrole

De politie heeft zondagnacht een controle gehouden op
fietsverlichting. Aan de Nieuwe Boteringestraat werden 21 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 198, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 2383, aantal overtredingen: 413, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.