AutoRai

Martin Tomczyk bezorgt Audi podiumplaats in de Eifel

(8/21/2006)
Hij moest er lang op wachten, om precies te zijn sinds de finalerace van het seizoen 2004, maar eindelijk stond Audi-fabriekscoureur Martin Tomczyk weer eens op het podium na afloop van een DTM-race. Op de Nürburgring eindigde de Beierse rijder van het Audi Sport Team Abt Sportsline op de derde plaats en was daarmee de best geklasseerde Audi-coureur tijdens de zesde race van het seizoen in het Duits toerwagenkampioenschap DTM.
In totaal 116.000 bezoekers waren op het circuit in de Eifel getuige van een spannende race, waarin zes Audiâs in de top tien reden. Audi-coureur Tom Kristensen is nog steeds tweede in de tussenstand van het kampioenschap.

Terwijl Martin Tomczyk dolblij was met zijn goede klassering en met het feit dat er eindelijk een eind gekomen lijkt te zijn aan zijn pechreeks, verloor Tom Kristensen wat terrein in de strijd om het kampioenschap. Kristensen miste tijdens de uitermate spannende kwalificatietraining op een haar na de beste startpositie en verspeelde bij de start van de race vanwege te snel doordraaiende banden alle kansen op een mogelijke overwinning voor Audi. Hij viel bij de start terug naar de zesde plaats, reed in de race vervolgens goed naar voren, maar had in de slotfase van de wedstrijd te maken met remproblemen en vibraties, waardoor hij uiteindelijk nog naar de vijfde plaats terugviel. Mattias Ekström had ook problemen bij de start: hij bracht de motor van zijn Audi niet op een hoog genoeg toerental, waardoor de motor afsloeg en Ekström tot de veertiende plaats terugviel. In het verloop van de race wist de Zweed zich nog op te werken tot de achtste plaats.

Niet alleen de genoemde rijders Tomczyk, Kristensen en Ekström reden voor Audi in de top tien. Ook Heinz-Harald Frentzen als zesde, Timo Scheider als zevende en Christian Abt als achtste scoorden goed voor Audi. Met name de prestaties van Scheider en Abt met één jaar oude autoâs oogstten de waardering van Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich: "Opnieuw hebben zij laten zien dat je ook met autoâs van een jaar geleden nog goed voor de dag kunt komen in de DTM. Dat is het bewijs dat ons reglement en onze filosofie werken."

De volgende DTM-race wordt op 3 september verreden op Circuit Park Zandvoort.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster