Politie Midden- en West Brabant

District Breda maandag 21 augustus

BREDA, 21 augustus 2006

Snelheidscontroles

BREDA: Bij een snelheidscontrole zondagmorgen aan de Allerheiligenweg zijn 791 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 89 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur, terwijl maximaal 50 km/uur is toegestaan.

ETTEN-LEUR: Aan de Sander registreerde de radarpost zondagmiddag 38 overtreders van de in totaal 254 passanten. De highscore bedroeg 77 km/uur bij een maximumsnelheid van 50 km/uur.

Inwoner Zevenbergen verdacht van stalking

ZEVENBERGEN: De politie heeft zaterdagnacht rond 00.30 uur een 47-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. Hij wordt verdacht van het stalken van een plaatsgenote. De man werd aangehouden op een parkeerterrein aan de Liefkenshoek, nadat hij hinderlijk bij de woning van de vrouw had gestaan. Zij waarschuwde de politie. De vrouw en de verdachte zijn bekenden van elkaar, zij deed enkele weken geleden ook al aangifte van stalking. De man is in verzekering gesteld

Twee jongens stelen scootmobiel

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 13.20 uur twee Bredase jongens van 14 en 17 jaar aangehouden. Zij liepen over de Wilderen met een scootmobiel die de avond tevoren was gestolen bij een bewoner van de Heusdenhoutsestraat. Een getuige was daarvan op de hoogte en belde de politie. De jongens gaven op het politiebureau direct toe dat ze uit baldadigheid de scootmobiel hadden meegenomen. Na verhoor konden ze weer naar huis.

Mishandelingen afgesloten met verzoenend gesprek

BREDA: De politie heeft zondagavond kort na 20.00 uur een 46-jarige Bredanaar aangehouden die in zijn auto reed over de Kwakkelhutstraat. De man had kort daarvoor een 41-jarige vrouw uit Breda mishandeld op de Lunetstraat. Dat gebeurde nadat een zoon van de man door de vrouw was geslagen.

Agenten organiseerden een verzoenend gesprek tussen beide partijen met als resultaat dat er geen aangiftes zijn opgenomen en de man en vrouw met een tevreden gevoel naar huis gingen.

Huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft zondagavond kort voor 21.00 uur een 41-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw en twee kinderen in een woning in het stadsdeel Haagse Beemden. De vrouw belde de politie, nadat de man door het lint ging en een deel van het interieur van de woning vernielde. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Twee Franse drugstoeristen aangehouden

MOERDIJK: De politie heeft rond uur twee Fransen (34 en 28 jaar, uit Jeumont) aangehouden op de A17 ter hoogte van Moerdijk. De 34-jarige Fransman zat achter het stuur. Het tweetal kwam uit Rotterdam en bij Moerdijk ging de 28-jarige Fransman uit de auto voor een plaspauze in de berm. Bij controle bleek de bijrijder 52 gram hasj en 72 gram op cocaïne of heroïne gelijkende drug bij zich te hebben. Beide Fransen zijn in verzekering gesteld.

Ruzie in de kroeg

ETTEN-LEUR: Een 45-jarige inwoner van Etten-Leur is zondagnacht rond 00.45 uur aangehouden op de Markt. In een horecazaak daar schopte en sloeg hij een 36-jarige plaatsgenoot. De man is maandagochtend na verhoor op vrije voeten gesteld. Hij en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar.

BREDA: De politie heeft zondagnacht rond 01.15 uur een 48-jarige Bredanaar aangehouden in een horecazaak aan de Vismarktstraat. Hij had ruzie gekregen met een 39-jarige Bredase waarna er over en weer klappen vielen. De man is na verhoor weer vrijgelaten.

Winkeldief gepakt

BREDA: Een 35-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is maandagmiddag kort na 14.00 aangehouden bij een winkel aan de Kruisvoort. Hij wilde daar een laptop meenemen zonder te betalen. Na het passeren van de kaas werd hij door een beveiliger aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Beschonken automobilist

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 14.00 uur een 56-jarige Bredanaar aangehouden. De man reed in zijn auto over de Heerbaan en bleek onder invloed van alcohol. Hij blies niet minder dan 1170 ug/l, goed voor een rijverbod van 15 uur. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de man weer gaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul