Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Informatieavond Helinet

Op dinsdag 22 augustus 2006 wordt een informatiebijeenkomst gehouden over de plannen van een helikopterplatform aan de Schaardijk.

De avond begint om 19.30 uur in de Paleiszaal aan de Rijnwaterstraat 23.

Omwonenden zijn welkom om tijdens deze avond vragen te stellen en hun mening over dit plan kenbaar te maken, zodat dit kan worden meegenomen in de verdere besluitvorming door de deelraad van deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Bij deze avond zijn een aantal mensen van de deelgemeente aanwezig, waaronder Umberto van Rijn, portefeuillehouder Verkeer & Vervoer. Daarnaast zullen ook mensen van Helinet aanwezig zijn. Vanaf 19.00 uur is de Paleiszaal geopend.

Helinet heeft het plan om aan de Schaardijk, bij de Brienenoordbrug, een helikopterplatform op te richten. Dit platform zal deel uitmaken van een netwerk van Helikopterhavens op of bij grote industrie- en kantorenparken in West Europa. Tussen deze helikopterhavens zal Helinet een laagdrempelige vervoersservice, per helikopter, gaan onderhouden. Binnenkort zal het plan ter beoordeling aan de deelraad van deelgemeente Kralingen-Crooswijk worden aangeboden. Die zal bekijken of het plan doorgang kan krijgen.

De Schaardijk, nabij de Brienenoordbrug; de geplande locatie voor het helikopterplatform (Foto: Gemeentewerken)

Proefvlucht

Voorafgaand aan de informatieavond zal op 22 augustus rond 18.00 uur een helikopter een proefvlucht houden. Deze helikopter is van het type waarmee Helinet in de toekomst haar vervoersservice gaat aanbieden. De helikopter zal tijdens de proefvlucht de voorgenomen route vliegen. Deze proefvlucht is bedoeld om omwonenden in de gelegenheid te stellen in hun eigen huis de effecten van de toekomstige helikoptervluchten te ervaren. Gezien het doel van de proefvlucht en in het kader van de veiligheid is het niet raadzaam naar de voorgestelde plek van het platform toe te komen.