Universiteit Maastricht

15 augustus 2006
INKOM 2006 groots van start op 22 augustus
Openingsfeest op Markt met Di-rect en Ziesjoem

Het was even spannend, maar de officiële opening van de INKOM kan toch doorgaan op de Markt. Door vertragingen in de
herinrichtingswerkzaamheden leek het er even op dat er op de Markt op 22 augustus nog geen plaats zou zijn voor een podium en een groot publiek. Afgelopen weekend zijn tijdens een overleg tussen de Werkgroep INKOM en de opzichter van het herinrichtingsproject afspraken gemaakt over de planning van de werkzaamheden en de inrichting van het feestterrein. De werkzaamheden in de Hoenderstraat starten enkele dagen later en het podium wordt enkele meters verplaatst. Daarmee is de eerste dag van de introductieweek gered, tot grote opluchting van Gijs Boumans, voorzitter van de Werkgroep INKOM.

De INKOM 2006 vindt dit jaar plaats van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 augustus. Het aantal inschrijvingen is vergelijkbaar met dat van vorig jaar: ongeveer tweeduizend studenten van de Universiteit Maastricht en de Hogeschool Zuyd nemen deel aan de introductieweek. Op de eerste dag trekt de Parade, een stoet rijdende muziekboxen geïnspireerd op de Berlijnse Love Parade, van Randwijck naar de Markt, waar vanaf 16.00 uur de Haagse band Di-rect en de Maastrichtse band Ziesjoem optreden. Burgemeester Gerd Leers en collegevoorzitter Jo Ritzen verrichten de officiële opening van de INKOM 2006. Maastrichtenaren zijn van harte welkom op dit feest en bij de activiteiten op de andere INKOM-dagen. Enkele hoogtepunten uit het programma: de sportdag met afsluitende DJ-set door DJ/judoka Dennis van der Geest op 23 augustus, het NK Mobiel werpen en de voorpremière van een film op het grootste scherm van Nederland in de open lucht, allebei op 25 augustus. Dit jaar is er voor het eerst een speciale activiteit voor nieuwe Masterstudenten, die dit jaar voor het eerst na de invoering van de bachelor-masterstructuur in groten getale (circa honderd) deelnemen. Zij krijgen op woensdag 23 augustus een wijnproeverij met diner aangeboden in de St Janskerk. De INKOM 2006 wordt vrijdagavond 25 augustus afgesloten met een feest in het MECC.

Het Nederlands Kampioenschap Mobiel werpen 2006 van Hi wordt tijdens de introductieperiode in vier studentensteden gehouden. In aanwezigheid van BN-ers Yes-R (de neef van Ali B.), Barbara de Loor en Valerio (TMF) wordt gestreden in de categorieën ver-gooien en freestyle. De winnaars nemen op zaterdag 26 augustus in Finland deel aan de Wereldkampioenschappen. Deelname is vrij voor iedereen, dus ook voor niet-studenten.

Noot voor de pers:
Het complete programma met tijden en locaties staat op de INKOM-website: www.inkom.nl.
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Gijs Boumans, voorzitter werkgroep INKOM, tel. 043 388 5335, e-mail werkgroep@inkom.nl.
De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.