Al Capone's Pizza's maakt ze koud

Szws beheer bv

Al Capone's Pizza's maakt ze koud

Pizzaketen Al Capone's is gestart met het bereiden en verkopen van koelverse pizza's. Gedurende een half jaar heeft er een test plaatsgevonden in de regio Rotterdam bij Super de Boer, Coop, en Plus supermarkten.
Al Capone's is erin geslaagd de 'horecakwaliteit'pizza's uit het thuisbezorg kanaal koelvers voor de supermarkten te bereiden. De test heeft aangetoond dat de klant bereid is te betalen voor een betere koelverse pizza met een betrouwbare naam in de horeca.

Daarnaast heeft de test uitgewezen dat de verkoop van de pizza's in het retailkanaal geen kannibaliserende werking heeft op de bezorging van de pizza's, maar dat het een verbreding van de markt is.

De doelstellingen van de pilot zijn behaald, en de pizza's zijn vanaf 22 augustus in het hele land verkrijgbaar bij 225 Plus- en 110 Coop supermarkten.

Al Capone's verwacht een explosieve groei van de verkoop van koelverse pizza's en denkt dat binnen twee jaar de verkopen van de pizza's via de bezorging nog 20 % zal zijn van haar totale omzet.

Markten als retail, out of home, warenmarkten, hotels, bedrijfs- en schoolcatering zullen voor Al Capone's het grootste nieuwe afzetgebied worden.