Opsporing Verzocht

Maandag 21 augustus 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing

Uitzending: dinsdag 22 augustus 2006 (20.30 uur)

Poging doodslag in Sassenheim
Moord in Ameide
Gewapende overval winkel in Eindhoven
Van diefstal afkomstig schilderij in Noordwijk
Brandstichtingen in Assen
Beroving vrouw in Malden
Gewapende woningoverval in Delft
Resultaten uitzending 15 augustus en eventueel opgeloste zaken

Gezocht zaken

Assen: Brandstichtingen

Ameide: Moord Jan Haars
Zaterdag 22 juli 2006 werd in een huis aan de Hazelaarlaan in het Zuid-Hollandse Ameide het levenloze lichaam aangetroffen van de 53-jarige Jan Haars. De politie vermoedt dat de heer Haars, die de enige bewoner van het huis was, door een misdrijf om het leven is gekomen.

Malden: Beroving vrouw
Dinsdag 8 augustus 2006 werd een 25-jarige inwoonster van Nijmegen op de Witteweg in Malden (in het bos achter de McDonald s) van haar portemonnee beroofd. Dit gebeurde door een man op een fiets.

De nacht van woensdag 9 op donderdag 10 augustus 2006 zal Assen niet snel vergeten. De ene brandmelding na de nadere komt binnen en het is onrustig bij een aantal flats in de stad. Is het toeval of is dit allemaal het werk van twee jongens?

Delft: Gewapende woningoverval Eindhoven: Gewapende overval kledingwinkel

Maandagavond 29 mei 2006 is een 21-jarige student samen met zijn 23-jarige vriendin in hun huis aan de Elzenlaan in Delft. Om 21.45 uur gaat de bel. De jongen doet open en wordt meteen door twee mannen gegrepen. Eén van hen heeft een pistool en vraagt naar anabolen. De daders zijn er van overtuigd dat het slachtoffer daar in handelt en geloven hem niet, als hij zegt van niets te weten. De daders gaan dan zover, dat ze het haar van zijn vriendin afsnijden en van het slachtoffer zelf zijn pink.

Donderdag 6 juli 2006 parkeert de bedrijfsleider van kledingwinkel Piet Kerkhof zijn auto bij het winkelcentrum aan het Belgiëplein in Eindhoven. Hij doet de deur van de personeelsingang open en op datzelfde moment komt er een gewapende man op hem af. De bedrijfsleider wordt binnen gedwongen om de kluis te openen en het geld af te geven, waarna de overvaller er vandoor gaat.

Sassenheim: Poging doodslag

Noordwijk: Van diefstal afkomstig schilderij

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni 2006 verlaat een 42-jarige man samen met zijn vriendin een café aan de Hoofdstraat in Sassenheim. De man ziet hoe een eind verderop in de Hoofdstraat een groepje vandalen de boel loopt te vernielen. Hij fietst op de groep af. Voordat hij het beseft, ligt de man vervolgens op de grond en wordt helemaal in elkaar geschopt. De vriendin van het slachtoffer is vreselijk bang, maar schreeuwt net zo hard tot te daders uiteindelijk stoppen en vertrekken.

In het voorjaar van 2006 werd in Noordwijk tijdens het doorzoeken van het huis van een verdachte een schilderij aangetroffen. De politie vermoedt dat de verdachte dit schilderij ooit heeft gestolen bij een woninginbraak, en wil dus nu graag weten wie de eigenaar van het doek is.