Politie Haaglanden

Persberichten 22 augustus

Haaglanden, 22-08-2006

Bromfietser valt door de mand
Den Haag - Een 18-jarige bromfietser uit Den Haag is maandag 21 augustus rond 18.15 uur aangehouden, omdat hij zonder helm met zijn brommer over de Slachthuislaan reed. Bij nadere controle bleek ook dat hij geen bromfietscertificaat had en dat zijn bromfiets was opgevoerd. De bromfietser kon met drie bekeuringen op zak, lopend naar huis.

Rijverbod voor dronken fietser
Den Haag - Een 50-jarige Hagenaar is 22 augustus omstreeks 00.30 uur aangehouden op de Rubensstraat. Agenten zagen de man fietsen zonder verlichting en hielden hem staande. Hij reageerde zeer traag, had bloeddoorlopen ogen en sprak met dubbele tong. Op het politiebureau blies de verdachte maar liefst 755 ugl. Hij kreeg een fietsverbod voor negen uur.

Aanrijding met tractor
Wassenaar - Op maandag 21 augustus om 08.45 uur is bij een aanrijding op de Starrenburglaan een 51-jarige vrouw uit Katwijk aan de Rijn gewond geraakt. Het slachtoffer werd op haar snorfiets aangereden door een tractor. De bestuurder van de tractor, een 58-jarige Wassenaarder, verleende op de kruising met de Donker Curtiusstraat geen voorrang. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Motorrijder onderuit
Den Haag Maandag 21 augustus omstreeks 13.55 uur is op de Wassenaarseweg een 48-jarige man uit Bennebroek met zijn motor onderuit gegaan. Het slachtoffer moest uitwijken en krachtig remmen voor een personenauto die onverwachts naar links uitweek. De bestuurder van de auto, een 40-jarige Fransman, heeft bij zijn manoeuvre vermoedelijk geen richting aangegeven. Het slachtoffer is met schouderletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

138 dieren in vervuild huis
Den Haag Maandag 21 augustus omstreeks 11.00 uur zijn in een woning aan de Ampèrestraat ruim honderd vogels van verschillend pluimage en diverse soorten knaagdieren en honden en katten aangetroffen. De woning bleek zeer vervuild en de verzorging van de dieren liet te wensen over. De bewoner, een 50-jarige Haagse man, kan een proces verbaal tegemoet zien en de dieren worden elders ondergebracht.

Verkeersstagnatie door aanrijding vrachtwagens
De Lier Maandag 21 augustus rond 10.30 uur veroorzaakte een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag op de Burgemeester van der Goeslaan een aanrijding. De chauffeur reed bij het kruispunt De Lierweg/Oostbuurseweg tegen een heuveltje waardoor hij de macht over het stuur verloor en op de weghelft kwam van de tegenligger. De 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bergschenhoek kon hem niet ontwijken en kwam in de berm terecht. Achter hem reed een 30-jarige automobiliste uit s-Gravenzande en ook zij belandde in de berm. Niemand raakte gewond. Omdat uit een van de voertuigen mogelijk een chemische vloeistof lekte, werd heel de Woudseweg tot aan de rotonde Zuidwende afgezet. Rond 13.30 uur werd de weg vrijgegeven. De twee vrachtwagens zijn weggetakeld. De vloeistof op het wegdek bleek frisdrank te zijn.

Hardleerse bestuurder
Naaldwijk Een 38-jarige bestuurder uit Rockanje is wel erg hardleers. Gisteravond rond 22.45 uur belandde de man in dronken toestand tegen de middengeleiding op de N213/Burgemeester Elsenlaan. De Rockanjenaar bleek met te hoge snelheid gereden te hebben toen hij een klapband kreeg. Hij verloor de macht over het stuur en botste meerdere malen tegen de middengeleiding. De verdachte werd getest op het gebruik van alcohol: 535 ugl. De man is sinds 2004 al vijf maal eerder aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook deze maal is het rijbewijs ingenomen.