Ingezonden persbericht


Persbericht

Miljoenenpubliek voor muzikaal talent

~ CU2 lanceert online muziekplatform voor beginnende artiesten ~

Leiden, 22 augustus 2006 - Webcommunity CU2 introduceert http://www.CU2Music.nl. Met deze nieuwe dienst biedt de populaire profielensite ambitieuze bands en artiesten een podium om zich te presenteren aan het Nederlandstalige publiek. CU2 wil met deze dienst uitgroeien tot het belangrijkste online platform voor aanstormend muzikaal talent.

Op CU2music.nl kunnen bands en muzikanten zich uitgebreid presenteren met muziek, informatie en foto's door een muziekprofiel aan te maken. Hun beste mp3's kunnen ze bovendien toevoegen aan het profiel. Bezoekers kunnen ze beluisteren en downloaden voor op bijvoorbeeld de iPod. Op deze manier komen artiesten op een gemakkelijke manier in de spotlight. Het publiek bepaalt de hit van het moment door te stemmen op hun favoriete tracks. De populairste artiesten van het web prijken vervolgens iedere week bovenaan de CU2-hitlijsten.

In de eerste week na de lancering hebben zich al meer dan 200 enthousiaste bands en artiesten aangemeld. Hun nummers zijn intussen door duizenden CU2-gebruikers beluisterd , aldus Chris de Waard van CU2. Wij willen van deze dienst het belangrijkste online muziekplatform maken. Hiervoor praten we inmiddels met de nodige partners om ons muzikale netwerk verder te versterken. In de nabije toekomst voegen we onder andere nog podcasts, online radio, videoclips en optredens van CU2Music-artiesten toe.

De groeiende populariteit van profielensites is een mooie gelegenheid voor startende artiesten om zich aan een groot publiek te tonen. Veel bands spelen niet langer avond aan avond in rokerige clubs maar presenteren zich online via bijvoorbeeld myspace.com. Deze veelbezochte internationale profielensite is intussen verantwoordelijk voor behoorlijk wat recent doorgebroken artiesten als Lily Allen en Panic! at the disco. CU2Music.nl zorgt voor diezelfde mogelijkheid maar dan in Nederland. Artiesten presenteren zich binnen hun eigen omgeving en veroveren zo van binnenuit de muziekwereld.

(292 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over CU2
Profielensite CU2 bestaat sinds april 2000. De site richt zich op Nederlandstalige gebruikers. Bezoekers maken een profiel aan waarin zij zichzelf presenteren aan de hand van tekst en foto s om zo met elkaar in contact te komen. Intussen heeft CU2 ruim een half miljoen geregistreerde gebruikers en is daarmee de grootste jongerensite van Nederland. Wekelijks wordt de site door honderdduizenden mensen bezocht.

Over Newrulez
CU2 is onderdeel van newrulez, dochter van de ilse media groep. Het huidige portfolio van newrulez bestaat uit de merken Kaboem.nl, Cu2.nl, Yourscene.nl, Startpaginakids.nl, Startgames.nl, Startspelletje.nl, Startfun.nl en onderzoeksbureau newrulez research en marketing. Daarnaast heeft newrulez een commercieel partnership met Kidsplanet.nl en de Sanoma jongeren sites. newrulez volgt de ontwikkelingen in de jongerenmarkt op de voet. De komende paar jaar zal newrulez succesvolle mediamerken en concepten ontwikkelen en onderhouden, die gericht zijn op de doelgroep jongeren van 4 tot 29 jaar.

Voor vragen over CU2 en CU2music.nl kunt u contact opnemen met:

Chris de Waard
chris@cu2.nl
071-523 32 63

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com