Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 22 augustus 2006

(

Leiden Politie houdt verdachte van inbraak in auto's aan
De politie heeft dinsdag 22 augustus rond 03.50 uur op de Marie Boddaertstraat een 17 jarige jongen uit Leiden aangehouden. Hij maakte deel uit van een groepje van drie jongens die kort daarvoor in de Nellie van Kolstraat aan portieren van auto's voelden. Dit werd gezien door een buurtbewoner die de politie belde. De agenten gingen te voet de wijk in en zagen op een gegeven moment de drie bezig met het voelen aan autoportieren. Bij het zien van de agenten zetten ze het op een rennen. Agenten zetten de achtervolging op ze in en even later kon één van de jongens worden ingerekend. De twee andere jongens wisten te ontkomen. Bij de verdachte werd een frontje van een autoradio/cd speler gevonden evenals een aantal zonnebrillen, sleutelbossen en wegenkaarten. De politie stelde vast dat er aan zeker vier auto's braakschade was. De tenaamgestelden zullen door de politie worden benaderd. De verdachte is ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek en hoopt ook de twee andere jongens na onderzoek te kunnen aanhouden.


Bodegraven Aanrijding

Maandag 21 augustus omstreeks 20.50 uur vond op de Wilhelminastraat een aanrijding plaats tussen en scooter en een bestelauto. De bestuurder van de scooter, een 18 jarige Bodegraver, reed op de Wilhelminastraat tegen de richting in kwam in de bocht met een bestelauto in botsing. De bestuurder van de bestelauto, een 20 jarige plaatsgenoot, probeerde de scooter te ontwijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De scooterbestuurder kwam op de motorkap terecht en daarna op de weg. Ambulancepersoneel hebben hem ter plaatse onderzocht. De scooter raakte total-loss.


Gouda Aanhouding voor bezit gestolen paspoort
De politie heeft dinsdag 22 augustus rond 01.15 uur op de Majoor Fransstraat een 18 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Agenten die de man onderwierpen aan een controle vonden bij hem een gestolen paspoort. Een 42 jarige Gouwenaar deed maandagavond 21 augustus bij de politie aangifte van diefstal van zijn fiets. Deze fiets stond aan de Ferdinand Huyckstraat en aan de fiets was een fietstas bevestigd. In die tas zat onder meer het paspoort dat op de verdachte werd teruggevonden. De Gouwenaar is ingesloten. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.


---------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------


---Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --