Ingezonden persbericht


Software AG breidt Legacy Modernization Tool ApplinX uit

Legacy-systemen nu nog makkelijker uit te breiden naar SOA

Nieuwegein, 22 augustus 2006 Software AG kondigt aanzienlijke uitbreidingen aan van ApplinX: een softwaretool die waardevolle legacy-systemen uitbreidt naar het web en Service Oriented Architecture (SOA). ApplinX versie 5.1 versnelt en vereenvoudigt het ontwerpen van webgebaseerde applicaties en webservices die zijn gebaseerd op legacy-applicaties voor mainframe- en iSeries-platforms. Nieuwe aanvullingen zijn: het ontwikkelen van webpagina s zonder dat hiervoor hoeft te worden geprogrammeerd, de mogelijkheid om externe webservices te activeren en de mogelijkheid om webservices te registreren in een registy die voldoet aan de UDDI-standaard.

Met ApplinX kunnen gebruikers meerdere schermen in één enkele webpagina combineren. Daarnaast kunnen zij automatisch webcomponenten en webservices genereren die zijn gebaseerd op XML-, SOAP- en WSDL-standaarden. Deze componenten zijn compatibel met JAVA- en .NET-omgevingen en kunnen direct worden opgenomen in een SOA.

Nieuwe mogelijkheden die worden ondersteund door ApplinX 5.1 zijn:

" UDDI-registratie van webservices de mogelijkheid om een webservice te publiceren in een UDDI-registry. Dit is tevens mogelijk voor CentraSite: de onlangs geïntroduceerde registry en repository van Software AG. CentraSite ondersteunt UDDI versie 3.0.

" Het creëren van webpagina s zonder codering een intelligente transformatiefunctie herkent herhaaldelijk voorkomende patronen in terminal-interfaces en transformeert deze automatisch naar moderne web-interfaces.

" Activeren van externe webservices de mogelijkheid om een extern ontwikkelde webservice aan te roepen in nieuwe applicaties die zijn gebaseerd op bestaande terminalschermen.

ApplinX voorziet in een uiterst eenvoudige manier om krachtige webservices uit legacy-systemen te ontwikkelen, die vervolgens kunnen worden gebruikt in een Service Oriented Architecture , zegt Edwin van Asch die als businessline manager verantwoordelijk is voor ApplinX binnen Software AG. Gebruikers kunnen hiermee snel en eenvoudig webservices creëren, zonder dat daarvoor kennis is vereist van Java, HTML, .NET of legacy-code.

Beschikbaarheid

Software AG s ApplinX versie 5.1 is per direct leverbaar en is geprijsd op basis van een flexibel licentiemodel. Kijk voor meer informatie over ApplinX op http://www.softwareag.com/applinx. Of kijk voor het volledige Engelstalige persbericht op www.softwareag.com

Over Software AG

Software AG levert een volledig portfolio van producten en diensten om een Service Oriented Architecture (SOA) IT-infrastructuur te realiseren. Dit portfolio is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring in high-performance databases, applicatieontwikkelgereedschappen en integratietechnologieën. Software AG maakt een procesgedreven integratie mogelijk door het moderniseren van legacy systemen en het verschaffen van real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Software AG helpt haar klanten om concurrentievoordeel te behalen door het realiseren van flexibele bedrijfsprocessen die zijn gebaseerd op snelle en makkelijke integratie van de bestaande IT-hulpmiddelen.

Software AG heeft meer dan 2.700 werknemers in dienst, verdeeld over vestigingen in 70 landen. Software AG s producten en oplossingen vormen de basis voor bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2005 boekte Software AG een omzet van 438 miljoen Euro. Meer informatie over Software AG treft u aan op www.softwareag.nl.

Contact

Eigen_Zinnig PR & Communicatie

Aleksandra Andjelic

PR-adviseur

Tel: +31 6 24 24 56 79

aleksandra@eigen-zinnig.nl

Met vriendelijke groet,

Aleksandra Andjelic

Eigen_Zinnig PR & Communicatie

T: 06-24 24 56 79

S: aleksandra_andjelic

E: aleksandra@eigen-zinnig.nl