Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Aankondiging verkeerscontroles

Publicatiedatum: 22-8-2006 10:18:23

Doorwerth/Regio - Door het regionale verkeershandhavingsteam van de politie worden vrijwel dagelijks verkeerscontroles gehouden op wegen in de politieregio Gelderland-Midden. Speerpunten daarbij zijn snelheidsovertredingen, rijden onder invloed van alcohol, gebruik van beveiligingsmiddelen zoals autogordels en valhelm en het rijden door rood licht. Dat blijken veelal de voornaamste oorzaken te zijn van verkeersongevallen. In de week van dinsdag 22 t/m zondag 27 augustus zijn controles te verwachten op de volgende plaatsen:

o Donderdag 24 augustus gedurende de avonduren in Bemmel, waarbij bijzondere aandacht voor alcohol in het verkeer en gebruik van helm en autogordels
o Vrijdag 25 augustus eveneens gedurende de avonduren op verschillende wegen in de gemeente Lingewaard waarbij ook speciale aandacht voor alcohol en de beveiligingsmiddelen
o In het weekend van 26 en 27 augustus zal het team present zijn rondom de zomerfeesten in Valburg waarbij de nadruk vooral zal liggen op alcohol in het verkeer.

Ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn echter controles mogelijk van zowel het verkeershandhavingsteam als de reguliere politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606