Politieberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 22-08-2006

Controle verlichting

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Gansfortstraat werd maandagavond een fietster bekeurd voor het rijden zonder verlichting.

Agenten zagen omstreeks 22.00 uur twee meisjes, beiden op een fiets, rijden die hun fietsverlichting niet aan hadden. Eén van de meisjes vertelde dat haar licht het niet deed. Agenten gaven aan dan maar te gaan lopen.

Een kwartier later zagen agenten wederom de meisjes fietsen, waarvan 1 zonder verlichting. Hierop kreeg het meisje een bekeuring.

Onder invloed

VEENENDAAL - Op de Prins Bernhardlaan werd maandagavond een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 23.50 uur zagen agenten een automobilist met een snelheid van ongeveer 75 km/uur binnen de bebouwde kom rijden. Hierop werd de automobilist, een 20-jarige man uit Veenendaal, gecontroleerd en het bleek dat hij teveel had gedronken. De ademanalyse wees uit dat hij 260 ug/l in zijn lichaam had. Hierop kreeg de beginnend bestuurder een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Vernieling

VEENENDAAL In de nacht van maandag op dinsdag werd een ruit van de toegangsdeur van een wachthokje vernield op het station.

Omstreeks 01.00 uur meldde een getuige dat er een ruit van een wachthokje werd ingeslagen door twee jongens. Ter plekke troffen de agenten de jongens, een 16-jarige uit Rhenen en een 17-jarige uit Veenendaal, aan naar aanleiding van het duidelijk omschreven signalement. Hierop werden de jongens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. De ouders werden in kennis gesteld.