Politie Groningen

Dinsdag 22 augustus 2006

Er zijn vandaag 6 berichten

Provincie Groningen, 22-08-2006

Veendam: diverse overtredingen

Een 36-jarige automobilist uit Westerlee is maandagmiddag op de industrieweg in Veendam aangehouden door de politie. De man reed zonder gordel van een parkeerterrein. Bovendien overschreed de man bij het wegrijden de maximaal toegestane snelheid met 36 km/h. Bij controle bleek dat de man op het moment van aanhouding niet in het bezit was van een rijbewijs. De automobilist heeft een proces-verbaal gekregen.

Leek: auto in sloot

Een 26-jarige automobilist uit Niekerk is maandagmorgen gewond geraakt bij een ongeluk op de A7 nabij Leek. De man verloor tijdens een regenbui de macht over het stuur en kwam in de berm terecht. De auto sloeg enkele malen over de kop en kwam in de naastliggende sloot tot stilstand. De Niekerker is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: automobilist tegen brug

De politie kreeg maandagavond een melding van een verkeersongeval op het Overwinningsplein in Groningen. Ter hoogte van de Hoornse Dijk bleek een 43-jarige inwoner van Groningen met zijn auto tegen een peiler van de Van Iddekingebrug te zijn gereden. De automobilist is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt van het ongeval.

Groningen: automobilist bekeurd

De politie heeft maandagavond op de 2e Drift in Groningen een 37-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Agenten zagen hem rijden terwijl hij geen autogordel droeg. Bij controle bleek dat zijn auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd was. Ook stond er nog een rij-ontzegging open. Die werd direct aan hem betekend, zodat hij geen auto meer mag rijden. Tenslotte bleek er nog een boete open te staan: 76.58 euro, of 7 dagen in de cel of 28 dagen buiten gebruik stelling van zijn auto. Hij betaalde de boete en kreeg twee bekeuringen mee: voor het niet dragen van de autogordel en de verlopen APK.

Groningen: veelpleger ingerekend voor diefstal auto

Een 45-jarige veelpleger uit Eesergroen is maandagmorgen op de Europaweg aangehouden voor diefstal van een auto. Agenten zagen hem bij een auto weglopen die geparkeerd stond bij de benzinepomp. Bij het natrekken van het kenteken bleek dat de auto gestolen was in Drenthe in juni 2006. Hiervan heeft de eigenaar ook aangifte gedaan. Hij werd direct ingerekend. Hij is ingesloten en overgedragen aan het veelplegersteam. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 772, aantal overtredingen: 136, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 728, aantal overtredingen: 148, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Jachtlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 930, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ter Apel, Sellingerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 185, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Delfzijl, Jachtlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 930, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidhorn, N980: aantal geregistreerde voertuigen: 167, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Briltil, Hoendiep OZ: aantal geregistreerde voertuigen: 74, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1596, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.