Politieberichten Stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 22-08-2006

Dealer aangehouden

UTRECHT Na een achtervolging te voet, is maandagavond in Lombok een vermoedelijke drugsdealer aangehouden.

Omstreeks 21.45 uur zagen surveillerende agenten dat de man op de Damstraat met twee drugsgebruikers had staan praten. De agenten wilden de man controleren, maar hij nam de benen bij het zien van de politieauto. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats, 30 jaar, rende van de Kanaalstraat via de Sumatrastraat richting de Vleutenseweg. Op de kruising met de Javastraat kon hij in de kraag worden gevat. De man had 24 bolletjes met vermoedelijk cocaïne, twee mobiele telefoons en meer dan 1000 euro aan contanten op zak. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Getuigen gezocht

UTRECHT De politie is op zoek naar een man die vermoedelijk getuige is geweest van een gewelddadige beroving op de Moezeldreef.

Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur werd op de Moezeldreef een 29-jarige vrouw uit Utrecht door drie nog onbekende mannen beroofd van haar mobiele telefoon. Tijdens de beroving werd de vrouw een aantal malen in het gezicht geschopt, waardoor zij letsel opliep. Volgens het slachtoffer passeerde vlak voor de gewelddadige beroving een man op zijn fiets. De man zou nog een (positieve) opmerking naar de vrouw gemaakt hebben.

De politie wil graag in contact komen met deze man. Natuurlijk kunnen andere getuigen zich ook bij de politie melden via tel.: 0900 8844.

Poging diefstal

UTRECHT Twee mannen uit Utrecht, van 20 en 21 jaar, zijn maandag aangehouden voor een poging tot diefstal van een bouwterrein.

Omstreeks 22.25 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen in een busje met zaklampen een bouwterrein aan de Huppeldijk afspeurden. Agenten gingen ter plaatse en trof het tweetal aan. Zij hadden een vreemde verklaring voor hun aanwezigheid en bij controle bleek dat één van hen een mes op zak had. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Darwindreef hebben 81 van de 670 gecontroleerde bestuurders maandag een bekeuring gekregen omdat zij te snel langs een radarauto van de politie reden. Van 13.45 tot 15.45 controleerde de politie de snelheden in de bebouwde kom. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.

Zakkenrollers aangehouden

UTRECHT Twee 18-jarige vrouwen uit IJsselstein zijn maandag aangehouden voor zakkenrollen.

Beveiligingsmedewerkers van een winkel aan de St. Jabobsstraat hadden gezien hoe de vrouwen in een onbewaakt ogenblik goederen uit een tas van een andere vrouw stalen. Het tweetal had de tas van de vrouw van een stoel gepakt en een pashok mee in genomen. In het pashok hadden ze ook labels van kledingstukken gehaald. De vrouwen werden maandag omstreeks 13.40 uur betrapt, aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de vrouwen is proces-verbaal opgemaakt. Ook hebben zij een winkelontzegging gekregen.

Toezichthouders bedreigd

UTRECHT Omdat toezichthouders jongeren op de Adelaarstraat aanspraken, werden zij brutaal toegesproken en bedreigd door een 16-jarige jongen uit Utrecht.

De toezichthouders surveilleerden omstreeks 11.25 uur op de Adelaarstraat en zagen jeugd in een vensterbank van de molen zitten. Ze vroegen hen een andere plek te zoeken. Hier was een van de jongeren, de 16-jarige, kennelijk niet van gediend en dit liet hij blijken door te dreigen fysiek geweld te gebruiken. De politie werd ingeschakeld en hield de jongen op de Gietershof aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.