Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Frank Erwich winnaar Open Baarn Jubileumschaaktoernooi

Het ter ere van haar 60-jarig jubileum door de Baarnse Schaakvereniging georganiseerde schaaktoernooi is een groot succes geworden. Ondanks de concurrentie van het toernooi in Tilburg wisten 82 schakers de weg te vinden naar Het Poorthuis in Baarn. Frank Erwich, die zich pas op vrijdagavond bij de organisatie had gemeld, bleek de sterkste speler. Na vijf opeenvolgende overwinningen was een snelle remise in de laatste ronde genoeg voor de hoofdprijs. Groep 2 werd een prooi voor Danny de Ruiter. In Baarn wordt er aan gedacht om van het toernooi een jaarlijkse traditie te maken.

Een uitgebreider verslag en de eindstanden zijn te vinden op www.baarnseschaakvereniging.nl.

---

Routine en jeugdig enthousiasme in NH Hoteles Tournament

In Hotel Krasnapolsky in het centrum van Amsterdam vindt op dit moment een interessant schaaktoernooi plaats. In het NH Hotels Tournament nemen vijf routiniers het op tegen vijf jonge topspelers. Iedere ervaren speler komt twee maal tegen iedere jonge speler uit. Het jonge team bestaat uit Sergei Karjakin, Magnus Carlsen, Wang Hao, Daniel Stellwagen en Jan Smeets. Bij de routine spelen Arthur Joesoepov, Ljubomir Ljubojevic, Alexander Beljavski, John Nunn en Ulf Andersson.
Na drie ronden houden ervaring en routine elkaar in evenwicht: 7½-7½. Hoe het verder gaat kunt u volgen op de toernooisite. Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in Hotel Krasnapolsky op de Dam. Er wordt gespeeld vanaf13.30 uur.

---

In het Howard Staunton Tournament in Londen spelen zes Engelstalige (vijf Engelsen en een Canadees) en zes Nederlandse spelers een gesloten toernooi. Na zes partijen gaat Ivan Sokolov glorieus aan de leiding voor Michael Adams, Jan Werle en Jan Timman. Voor degenen die niet in Londen langs willen gaan is er een website waarop u het toernooi kunt volgen: